Η BARF διατροφή (Ωμοφαγία) για τους σκύλους, είναι κάτι που ακούμε συχνά τα τελευταία χρόνια. Μια ακόμα έρευνα έρχεται να προειδοποιήσει τους κηδεμόνες σκύλων για τους κινδύνους που κρύβει η εν λόγω διατροφή.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν, καιρό τώρα, πως δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για τα οφέλη της διατροφής αυτής παρά μόνο μεγάλο ρίσκο να κολλήσουν άνθρωποι και σκύλοι αρρώστιες όπως το E.coli αλλά και άλλα επικίνδυνα βακτήρια και παράσιτα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία, αναλύθηκαν 35 μάρκες BARF και τα αποτελέσματα είναι σοκαριστικά.

E. coli περιείχαν το 23% των τροφών,Listeria στο 43% και Salmonella στο 20%. Επίσης βρέθηκαν παράσιτα όπως το Sarcocystis cruzi και Toxoplasma.

"Οι γάτες και τα σκυλιά που τρώνε δίαιτες ωμού κρέατος είναι πιο πιθανό να μολυνθούν από βακτήρια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά σε σχέση με τα ζώα που τρώνε συμβατικές δίαιτες. Κάτι που μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο κίνδυνο για την δημόσια υγεία." Τόνισε ο Paul Overgaauw επικεφαλής της έρευνας.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Veterinary Record και μπορείτε να την διαβάσετε παρακάτω:

"Zoonotic bacteria and parasites found in raw meat-based diets for cats and dogs

Επιμέλεια άρθρου: Νατάσα Κυριακοπούλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο σκύλος μας το καλοκαίρι είναι ευάλωτος. Εκτός από την ζέστη, την αφυδάτωση και ασθένειες όπως η...

Σας ενοχλεί που σκύλος σας τρίβει το σώμα του πάνω σε νεκρά ζώα ή έντομα; Μπορεί να σας ενοχλεί ή...

Όλοι βρίσκουμε πολύ χαριτωμένη την κίνηση του σκύλου μας να γυρίζει το κεφάλι του στο πλάι σαν να...

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Tο τσακάλι θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα παρεξηγημένο ζώο. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως «καθαριστής» της υπαίθρου, καθώς ως παμφάγο κυνηγάει τα τρωκτικά ενώ ταυτόχρονα «χτενίζει» τις...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Η φυλή είναι σχετικά πρόσφατη και χρονολογείται από το 1899. Ο αρχικός λόγος εκτροφής τους ήταν το μάζεμα των κοπαδιών και η φύλαξη τους από θηρευτές. Εάν και εμφανισιακά έχει πολλά κοινά με τον...

PET MARKET

Τo PETVITAL ® DARM-GEL ρυθμίζει και σταθεροποιεί την εντερική χλωρίδα με βιολογικό τρόπο. Το Enterococcusfaecium είναι ένα ωφέλιμο βακτήριο που παράγει το γαλακτικό οξύ.