Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι σκύλοι (και άνθρωποι) που ζουν σε αστικό περιβάλλον είναι η έλλειψη σωματικής και πνευματικής άσκησης. Επίσης η επαφή του σκύλου με τον άνθρωπο (παιχνίδι, διαδραστικότητα) περιορίζεται σε μισαωρες βόλτες. 

Τα περισσότερα σκυλιά με ελλιπή σωματική και πνευματική άσκηση αναπτύσσουν πολλές "ανεπιθύμητες" συμπεριφορές.  Η ιδέα του Dog Days Club, ήταν απλή στη σκέψη και ήρθε όπως και όλες οι άλλες ιδέες. Ύστερα από brainstorming. Οργανωμένες πεζοπορίες και εκδρομές στη φύση για ανθρώπους που έχουν... σκύλους! 

Η πεζοπορία στη φύση είναι μία από τις πιο όμορφες εμπειρίες που μπορείς να ζήσει κανείς με τον σκύλο του. Η σωματική και πνευματική εκτόνωση από μία πεζοπορία, η επαφή με την φύση, είναι ευεργετική και για τους δυο. Ακόμα και αν γίνεται σε αραιά διαστήματα. 

Η ιδέα είναι απλά μία ιδέα, κάτι άυλο. Μετά από μήνες έρευνας και συναντήσεων της δώσαμε σάρκα και οστά. Κυριολεκτικά. Σχηματίσαμε την ανθρώπινη ομάδα που θα έδινε ζωή σε αυτό το project. 

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γνωρίζουμε όχι μόνο κατά την διάρκεια μια πεζοπορίας αλλά και πριν ξεκινήσουμε. Η ασφάλεια, ανθρώπου και σκύλου, είναι η πρώτη προτεραιότητα.Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργώντας την ομάδα του Dog Days Club προτεραιότητα μας ήταν οι συνεργασία με καταρτισμένους επαγγελματίες και ειδικότητες που εμείς θεωρήσαμε πως είναι απαραίτητες για ένα τέτοιο εγχείρημα. Οδηγοί πεζοπορίας, εκπαιδευτές σκύλων, κτηνίατροι ή βοηθοί κτηνιάτρων θα βρίσκονται κοντά σας σε κάθε βήμα!

Η ομάδα κάθε πεζοπορίας του Dog Days Club απαρτίζεται από:

Δύο (2) Επαγγελματίες οδηγούς πεζοπορίας. Οι οδηγοί πεζοπορίας του Dog Days Club είναι άνθρωποι που όχι μόνο γνωρίζουν μονοπάτια στη φύση αλλά μπορούν να μας οδηγήσουν σε αυτά με ασφάλεια. Σημασία έχει, όχι μόνο να πάμε... αλλά και να γυρίσουμε. Γνωρίζουν μεταξύ άλλων πρώτες βοήθειες και έχουν εμπειρία χρόνων σε δραστηριότητες στη φύση.

Τρεις (3) Επαγγελματίες εκπαιδευτές σκύλων. Οι επαγγελματίες εκπαιδευτές σκύλων του Dog Days Club θα βρίσκονται σε άμεση επαφή με εσάς και τον σκύλο σας σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής για να σας βοηθήσουν σε θέματα που μπορεί να προκύψουν με τον σκύλο σας κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας. 

Έναν (1) Κτηνίατρο ή βοηθό κτηνιάτρου με εμπειρία σε θέματα πρώτων βοηθειών που αφορούν τον σκύλο σας. 

Στο επίσημο site του Dog Days Club Μπορείτε να δείτε όλες μας τις προγραμματισμένες εκδρομές / πεζοπορίες, τους συνεργάτες μας και να σας λυθούν οι πρώτες απορίες πριν μιλήσετε τηλεφωνικά μαζί μας. Πατήστε εδώ!

Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook

Φερε το backpack σου, βάλε τα μποτάκια σου και παρέα με τον σκύλο σου φύγαμε για νέες εξερευνήσεις! 

www.dimitriskotakos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλοι βρίσκουμε πολύ χαριτωμένη την κίνηση του σκύλου μας να γυρίζει το κεφάλι του στο πλάι σαν να...

Πολλές από τις συμπεριφορές που εμείς οι άνθρωποι ονομάζουμε "μη επιθυμητές", δεν είναι τίποτε...

Ο εμβολιασμός των κουταβιών ξεκινά ιδανικά αμέσως μετά τον απογαλακτισμό τους, σε ηλικία 6-7...

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Χωρίς αμφιβολία τα ποντίκια δεν αρέσουν στους περισσότερους ανθρώπους. Θεωρούνται βρώμικα ζώα και όχι άδικα μιας και μεταφέρουν πολλές αρρώστιες. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλα τα ποντίκια...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

To Κυνηγόσκυλο της Ίμπιζα. Πρόκειται για μια φυλή σκύλου, με καταγωγή από Ισπανία και συγκεκριμένα από τις Βαλεαρίδες νήσους. Σύμφωνα με το American Kennel Club το βάρος των αρσενικών φτάνει τα 23...

PET MARKET

Ο σκύλος μας ζεσταίνεται όπως κι εμείς. Όταν είμαστε μαζί του στο σπίτι μπορεί να μοιράζεται την δροσιά του air cοntition αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Το ειδικό στρώμα Pet Cool Mat είναι μία...