Pin It

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι σκύλοι (και άνθρωποι) που ζουν σε αστικό περιβάλλον είναι η έλλειψη σωματικής και πνευματικής άσκησης. Επίσης η επαφή του σκύλου με τον άνθρωπο (παιχνίδι, διαδραστικότητα) περιορίζεται σε μισαωρες βόλτες. 

Τα περισσότερα σκυλιά με ελλιπή σωματική και πνευματική άσκηση αναπτύσσουν πολλές "ανεπιθύμητες" συμπεριφορές.  Η ιδέα του Dog Days Club, ήταν απλή στη σκέψη και ήρθε όπως και όλες οι άλλες ιδέες. Ύστερα από brainstorming. Οργανωμένες πεζοπορίες και εκδρομές στη φύση για ανθρώπους που έχουν... σκύλους! 

Η πεζοπορία στη φύση είναι μία από τις πιο όμορφες εμπειρίες που μπορείς να ζήσει κανείς με τον σκύλο του. Η σωματική και πνευματική εκτόνωση από μία πεζοπορία, η επαφή με την φύση, είναι ευεργετική και για τους δυο. Ακόμα και αν γίνεται σε αραιά διαστήματα. 

Η ιδέα είναι απλά μία ιδέα, κάτι άυλο. Μετά από μήνες έρευνας και συναντήσεων της δώσαμε σάρκα και οστά. Κυριολεκτικά. Σχηματίσαμε την ανθρώπινη ομάδα που θα έδινε ζωή σε αυτό το project. 

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γνωρίζουμε όχι μόνο κατά την διάρκεια μια πεζοπορίας αλλά και πριν ξεκινήσουμε. Η ασφάλεια, ανθρώπου και σκύλου, είναι η πρώτη προτεραιότητα.Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργώντας την ομάδα του Dog Days Club προτεραιότητα μας ήταν οι συνεργασία με καταρτισμένους επαγγελματίες και ειδικότητες που εμείς θεωρήσαμε πως είναι απαραίτητες για ένα τέτοιο εγχείρημα. Οδηγοί πεζοπορίας, εκπαιδευτές σκύλων, κτηνίατροι ή βοηθοί κτηνιάτρων θα βρίσκονται κοντά σας σε κάθε βήμα!

Η ομάδα κάθε πεζοπορίας του Dog Days Club απαρτίζεται από:

Δύο (2) Επαγγελματίες οδηγούς πεζοπορίας. Οι οδηγοί πεζοπορίας του Dog Days Club είναι άνθρωποι που όχι μόνο γνωρίζουν μονοπάτια στη φύση αλλά μπορούν να μας οδηγήσουν σε αυτά με ασφάλεια. Σημασία έχει, όχι μόνο να πάμε... αλλά και να γυρίσουμε. Γνωρίζουν μεταξύ άλλων πρώτες βοήθειες και έχουν εμπειρία χρόνων σε δραστηριότητες στη φύση.

Τρεις (3) Επαγγελματίες εκπαιδευτές σκύλων. Οι επαγγελματίες εκπαιδευτές σκύλων του Dog Days Club θα βρίσκονται σε άμεση επαφή με εσάς και τον σκύλο σας σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής για να σας βοηθήσουν σε θέματα που μπορεί να προκύψουν με τον σκύλο σας κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας. 

Έναν (1) Κτηνίατρο ή βοηθό κτηνιάτρου με εμπειρία σε θέματα πρώτων βοηθειών που αφορούν τον σκύλο σας. 

Στο επίσημο site του Dog Days Club Μπορείτε να δείτε όλες μας τις προγραμματισμένες εκδρομές / πεζοπορίες, τους συνεργάτες μας και να σας λυθούν οι πρώτες απορίες πριν μιλήσετε τηλεφωνικά μαζί μας. Πατήστε εδώ!

Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook

Φερε το backpack σου, βάλε τα μποτάκια σου και παρέα με τον σκύλο σου φύγαμε για νέες εξερευνήσεις! 

www.dimitriskotakos.gr

Κείμενο: Δημήτρης Κοτακοςwww.dimitriskotakos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για την μετακίνηση των ζώων συντροφιάς με το τρένο ισχύει ότι και για τα υπόλοιπα μέσα: ΚΤΕΛ,...

"…πόσο πιο εύκολα και ευχάριστα θα ήταν όλα, πόσο καλύτερη η ζωή μας, εάν εκφράζαμε απλά και...

Το να ταξιδέψεις με τον σκύλος σου στο αυτοκίνητο δεν είναι απλή υπόθεση. Πρέπει να έχεις κάνει...

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Tο τσακάλι θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα παρεξηγημένο ζώο. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως «καθαριστής» της υπαίθρου, καθώς ως παμφάγο κυνηγάει τα τρωκτικά ενώ ταυτόχρονα «χτενίζει» τις...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Αν και παρόμοιου μεγέθους κυνηγητικά σκυλιά έχουν τις ρίζες τους πίσω στην αρχαία Ελλάδα, το Beagle όπως το γνωρίζουμε σήμερα αναπτύχθηκε στην Αγγλία το 1830 από τον Phillip Honeywood. Στην Αμερική...

PET MARKET

Η καθαριότητα όταν έχουμε κουτάβι στο σπίτι (και όχι μόνο) μπορεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη. Αυτό γιατί όσο και αν καθαρίζουμε το σπίτι συνεχίζει να μυρίζει και το χειρότερο, ο σκύλος συνεχίζει να...