Αν έπαιρνα τώρα κουτάβι, το πρώτο πράγμα που θα του μάθαινα είναι οτι είμαι διασκεδαστική. Όσο περίεργο και αν σου ακούγεται, το να σε θεωρεί ο σκύλος σου διασκεδαστικό επιτυγχάνει πολλά περισσότερα πράγματα από όσα φαντάζεσαι ή από τα προφανή που σου έρχονται στο μυαλό.

Γυρνάς στο σπίτι και ο σκύλος σου έχει κάνει την τουαλέτα του στη μέση του σαλονιού. Ή έχει κάνει φύλλο και φτερό το αγαπημένο σου κάλυμμα. Η τα σκουπίδια είναι πεταμένα σε όλο το σπίτι. Ο κατάλογος είναι ατελείωτος. Το ξέρεις οτι έχει κάνει κάτι που δεν έπρεπε και το βλέπεις οτι το ξέρει και αυτός. 
Ζεις καθημερινά τη βόλτα του σκύλου σου σαν κούραση αντί για χαρά; Είναι καιρός που η βόλτα σας κρατά λιγότερο σε διάρκεια γιατί δεν μπορείς να διαχειριστείς τις αντιδράσεις του; 'Εχεις μπει στη διαδικασία να βγαίνετε πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ για να ελαχιστοποιούνται τα ερεθίσματα που μπορεί να κάνουν τον σκύλο σου να αντιδράσει; Θα ήθελες να τον παίρνεις μαζί σου περισσότερες φορές, αλλά αυτό σου φαντάζει ανέφικτο; Αν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου σε κάτι από τα παραπάνω, για αρχή πάρε μια βαθιά ανάσα. Να ξέρεις οτι η περιπτωσή σου δεν είναι σπάνια και οτι υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μέλι έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον άνθρωπο. Το χρησιμοποιούμε στην διατροφή μας, σε...

Η ιστορία της Laika (1954 - 1957), του πρώτου σκύλου που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη γη, ήταν από...

Υπάρχει ένα γενικότερο μπέρδεμα σχετικά με την εκπαίδευση των σκύλων και την ηλικία τους. Πρέπει...

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Χωρίς αμφιβολία τα ποντίκια δεν αρέσουν στους περισσότερους ανθρώπους. Θεωρούνται βρώμικα ζώα και όχι άδικα μιας και μεταφέρουν πολλές αρρώστιες. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλα τα ποντίκια...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Τα West Highland White Terrier ή αλλιώς Westie κατάγονται από τη Σκωτία. Η φυλή είναι αποτέλεσμα επιλεκτικής εκτροφής διαφόρων λευκών Terrier. Θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλής φυλές στην Μεγάλη...

PET MARKET

Τo PETVITAL ® DARM-GEL ρυθμίζει και σταθεροποιεί την εντερική χλωρίδα με βιολογικό τρόπο. Το Enterococcusfaecium είναι ένα ωφέλιμο βακτήριο που παράγει το γαλακτικό οξύ.