Με τα πρώτα χιόνια και τον χειμώνα να είναι εδώ, πολλοί κηδεμόνες σκύλων αναρωτιούνται αν κάνει πολύ κρύο για τους σκύλους τους για να είναι έξω. Ενώ οι σκύλοι μπορεί να αισθάνονται κρύο σε ορισμένες καιρικές συνθήκες, υπάρχουν τρόποι να τους προστατεύσουμε όταν πέφτουν οι θερμοκρασίες. Επιπρόσθετα κάποιοι σκύλοι αγαπούν αυτές τις θερμοκρασίες. Ακολουθούν συμβουλές για να κρατάμε τον σκύλο μας ζεστό και ασφαλή.


Κρυώνουν οι σκύλοι τον χειμώνα;

Ναι, οι σκύλοι κρυώνουν τον χειμώνα. Όπως οι άνθρωποι, έτσι και οι σκύλοι είναι επίσης ευαίσθητοι και είναι πιθανόν να πάθουν υποθερμία και κρυοπαγήματα. 

Πόσο κρύο είναι το πολύ κρύο;

Αυτο ποικίλει ανάλογα με τον σκύλο αλλά ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι ότι αν κάνει πολύ κρύο για εσάς, είναι πιθανό να είναι πολύ κρύο και για αυτούς. Οι ράτσες με παχύτερο τρίχωμα συνήθως προέρχονται από ψυχρότερες κλιματικές περιοχές και έχουν μεγαλύτερη ανοχή σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό πρακτικά σημαίνει οτι ένα χάσκι πιθανότατα θα έχει μεγαλύτερη ανοχή στο κρύο από ένα κοντότριχο σκυλί όπως ένα κυνηγόσκυλο.

Η ηλικία μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας για την ανοχή στο κρύο. Στα κουτάβια και τους ηλικιωμένους σκύλους είναι πιο δύσκολο να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους, τόσο σε ζεστό όσο και σε κρύο καιρό, οπότε αν κάνει πολύ κρύο θα πρέπει να τους παρέχετε ειδικό ρουχισμό και να περιορίσετε την έκθεσή τους σε ακραίες θερμοκρασίες.

Συνθήκες υγείας όπως καρδιακές ασθένειες, νεφρικές νόσοι και διαβήτης μπορεί να κάνουν τους σκύλους πιο ευαίσθητους στο κρύο. Θα πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη ο άνεμος και άλλες καιρικές συνθήκες όπως η βροχή, το χιονόνερο ή το χιόνι που μπορούν να κάνουν τους εξωτερικούς χώρους ακόμα πιο ψυχρούς για τους σκύλους. Η ακριβής θερμοκρασία που κρυώνουν οι σκύλοι ποικίλλει. Το παρακάτω γράφημα προσφέρει ορισμένες γενικές οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε.Σημάδια ότι ο σκύλος σας έχει κρυώσει

Φυλές με πολύ κοντό ή λεπτό τρίχωμα είναι πιο επιρρεπείς στο κρύο. Όταν οι σκύλοι κρυώνουν, μπορεί να τρέμουν, να έχουν καμπουριασμένη στάση και να σηκώνουν ή να κρατούν τα πόδια τους από το έδαφος. Σε ακραίες περιπτώσεις, είναι δυνατή η υποθερμία. Τα σημάδια της υποθερμίας περιλαμβάνουν λήθαργο, μυϊκή δυσκαμψία, αδυναμία, μειωμένη πνευματική εγρήγορση, ακόμη και απώλεια συνείδησης. Μην αφήνετε ποτέ έναν σκύλο χωρίς επίβλεψη σε ένα κρύο αυτοκίνητο, καθώς μπορεί να επιταχύνει τα συμπτώματα της υποθερμίας. Αν ο σκύλος σας παρουσιάζει σημάδια υποθερμίας ή κρυοπαγήματος, καλέστε αμέσως τον κτηνίατρό σας.

Κρυώνουν οι σκύλοι τη νύχτα;

Είναι πιθανό οι σκύλοι να κρυώσουν τη νύχτα, ακόμα κι αν μένουν σε εσωτερικούς χώρους. Αν νομίζετε ότι ο σκύλος σας κρυώνει τη νύχτα, σκεφτείτε να του προσφέρετε μια άνετη κουβέρτα. Οι περισσότεροι σκύλοι θα αναζητήσουν ένα πιο ζεστό μέρος αν κρυώσουν.

Σκύλοι που απολαμβάνουν τις χειμερινές συνθήκες

Φυλές σκύλων όπως π.χ οι Ορεινοί Σκύλοι των Πυρηναίων, οι Αγίου Βερνάρδου και τα Newfoundlands εκτράφηκαν ως σκύλοι εργασίας σε βόρεια κλίματα και ταιριάζουν καλύτερα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Όλα έχουν μακριά, χοντρά τριχώματα που τα προστατεύουν από τις συνθήκες κρύου και χιονιού. Σε γενικές γραμμές, οι σκύλοι με διπλά στρώματα γούνας και μικρότερα αυτιά που αντιστέκονται στα κρυοπαγήματα ευδοκιμούν καλύτερα σε ψυχρά κλίματα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε πως η χρήση ζώων σε πειράματα είναι από τα μελανά σημεία της...

Δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο (2017) στο www.sciencedirect.com μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα σχετικά με...

Το παιχνίδι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής ενός σκύλου. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί...

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Χωρίς αμφιβολία τα ποντίκια δεν αρέσουν στους περισσότερους ανθρώπους. Θεωρούνται βρώμικα ζώα και όχι άδικα μιας και μεταφέρουν πολλές αρρώστιες. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλα τα ποντίκια...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Ο άνθρωπος υπεύθυνος για την ύπαρξη των Jack Russell ήταν ο αιδεσιμότατος Reverend John Russell, ο οποίος άρχισε την δημιουργία της φυλής το 1819. Τα χρησιμοποιούσαν για το κυνήγι της αλεπούς γιατί...

PET MARKET

Τo PETVITAL ® DARM-GEL ρυθμίζει και σταθεροποιεί την εντερική χλωρίδα με βιολογικό τρόπο. Το Enterococcusfaecium είναι ένα ωφέλιμο βακτήριο που παράγει το γαλακτικό οξύ.