Όπως θα δείτε και παρακάτω στις φωτογραφίες, σκηνές απίστευτης βίας ξετυλίχτηκαν σε πόλη Shijiazhuang της Βόρειας Κίνας όταν δύο Θιβετιανά Μαστίφ (Tibetan mastiffs) χτυπήθηκαν μέχρι θανάτου από πολίτες και αστυνομικούς επειδή απλά κυκλοφορούσαν στους δρόμους της πόλης. Τα δύο άτυχα σκυλιά είχαν φύγει από φάρμα γειτονικού χωριού. Μόλις έγιναν αντιληπτά από κατοίκους και αστυνομικούς χτυπήθηκαν με πέτρες, φτυάρια και τελικά πυροβολήθηκαν.

Σύμφωνα με το νόμο τα mastiff θεωρούνται επικίνδυνα σκυλιά και είναι παράνομο να κυκλοφορούν στην πόλη.

Σύμφωνα με την αστυνομία θα ασκηθεί δίωξη κατά του ιδιοκτήτη τους, Mr Hsieh, επειδή δεν φρόντισε να έχει τους σκύλους υπό περιορισμό. Ο ίδιος υποστηρίζει πως ήταν εκπαιδευμένα και δεν αποτελούσαν απειλεί για κανέναν. Φιλοζωικές ομάδες κατήγγειλαν την βάρβαρη συμπεριφορά πολιτών και αστυνομίας. Αξίζει να αναφέρουμε πως στη Κίνα δεν υπάρχουν νόμοι κατά της βίας των ζώων.

Μετά από την έκταση που έχει πάρει το γεγονός στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, εκπρόσωπος των αρχών δήλωσε πως περιστατικά σαν κι αυτά είναι σπάνια πλέον στην Κίνα και ότι οι κάτοικοι της πόλης ενέργησαν με αυτό τον τρόπο λόγο του φόβου που έχουν για την συγκεκριμένη φυλή.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

 Τζίνα Καρρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολλές φορές κάνουμε πράγματα που δεν πολύ αρέσουν στους σκύλους μας. Καθημερινά τους σφίγγουμε...

Ας δούμε πρώτα τι σημαίνει κλαίω. Δάκρυα τρέχουν από τα μάτια μου σαν αντίδραση σε κάποιο...

Η άνοιξη έφτασε! Επιτέλους. Προσωπικά την περίμενα όσο τίποτε άλλο. Βόλτα με το σκύλο στην εξοχή...

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Χωρίς αμφιβολία τα ποντίκια δεν αρέσουν στους περισσότερους ανθρώπους. Θεωρούνται βρώμικα ζώα και όχι άδικα μιας και μεταφέρουν πολλές αρρώστιες. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλα τα ποντίκια...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Η φυλή είναι σχετικά πρόσφατη και χρονολογείται από το 1899. Ο αρχικός λόγος εκτροφής τους ήταν το μάζεμα των κοπαδιών και η φύλαξη τους από θηρευτές. Εάν και εμφανισιακά έχει πολλά κοινά με τον...

PET MARKET

Τo PETVITAL ® DARM-GEL ρυθμίζει και σταθεροποιεί την εντερική χλωρίδα με βιολογικό τρόπο. Το Enterococcusfaecium είναι ένα ωφέλιμο βακτήριο που παράγει το γαλακτικό οξύ.