Την εκκαθάριση εκατοντάδων αδέσποτων σκύλων από τους δρόμους του Σότσι, όπου λαμβάνουν χώρα οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2014, ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία η ρωσική κυβέρνηση σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου ABC.

Τα σκυλιά δεν μεταφέρονται σε κυνοκομεία ή καταφύγια σκύλων, αλλά εξοντώνονται με τον Αλεξέι Σορόκιν, ιδιοκτήτη της εταιρείας που ανέλαβε με το αζημίωτο το “θεάρεστο” έργο να χαρακτηρίζει τα αδέσποτα σκυλιά “βιολογικά απόβλητα”.

Χαρακτήρισε δε το έργο των εκκαθαρίσεων πολύ σημαντικό για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων με το εξωφρενικό επιχείρημα ότι σε περίπτωση που ένας αδέσποτος σκύλος εμφανιστεί σε μια πίστα του σκι (!) θα τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των αθλητών.

Παραδέχτηκε μάλιστα ότι τα σκυλιά εξοντώνονται με δηλητήρια και παγίδες και διαβεβαίωσε ότι δεν γίνονται βασανισμοί σκύλων.

Ωστόσο, αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση για τον αριθμό των σκύλων που έχουν θανατωθεί και χαρακτήρισε την επιλογή της εξόντωσης ως μονόδρομο καθώς δεν βρήκαν ανταπόκριση τα αιτήματα για υιοθεσίες μέσω κυνοκομείων.

Τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το θέμα δέχτηκε και ο δήμαρχος του Σότσι αρνούμενος να απαντήσει.

Πηγή: econews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το καλοκαίρι έφτασε και ήρθε η στιγμή να απολαύσουμε με με τους σκύλους μας την καλοκαιρία, τη...

Είναι ο σκύλος σαρκοφάγο ή παμφάγο ζώο; Κατά καιρούς έχουν γραφτεί και ακουστεί διάφορες θεωρίες -...

Αποφασίσατε να φέρετε γάτα στο σπίτι; Τον σκύλο σας τον ρωτήσατε; Η συμβίωση γάτας και σκύλου κάτω...

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Χωρίς αμφιβολία τα ποντίκια δεν αρέσουν στους περισσότερους ανθρώπους. Θεωρούνται βρώμικα ζώα και όχι άδικα μιας και μεταφέρουν πολλές αρρώστιες. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλα τα ποντίκια...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Νονός τους θεωρείται ο King Charles ο 2ος που υπήρξε ηγέτης της Αγγλίας τον 17ο αιώνα. Μάλιστα η ιστορία λέει πως με νόμο είχε επιτρέψει στα King Charles να έχουν πρόσβαση οπουδήποτε! Ήταν παράνομο...

PET MARKET

Τo PETVITAL ® DARM-GEL ρυθμίζει και σταθεροποιεί την εντερική χλωρίδα με βιολογικό τρόπο. Το Enterococcusfaecium είναι ένα ωφέλιμο βακτήριο που παράγει το γαλακτικό οξύ.