Η Rebecca Smith διάβασε κάπου για ένα διαγωνισμό όπου ο νικητής θα κέρδιζε την κλωνοποίηση του σκύλου του. Μιας και το αγαπημένο της 12 ετών dachshund δεν θα ζούσε πολύ ακόμα αποφάσισε να συμμετάσχει. Έστειλε φωτογραφίες, βίντεο και στάθηκε τυχερή.

Ιστός από το δέρμα της Winnie αποθηκεύτηκε σε υγρό άζωτο και μεταφέρθηκε στη Νότιο Κορέα όπου βρίσκονται τα εργαστήρια της Sooam Biotech, εταιρεία υπεύθυνη για την κλωνοποίηση. Στις 30 Μαρτίου γεννήθηκε η mini Winnie.

Για την γέννηση του πρώτου κλωνοποιημένου σκύλου υπάρχουν πολλές αντιδράσεις. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως είναι "αστείο" να κλωνοποιήσεις το σκύλο σου πιστεύοντας πως θα αποκτήσεις ένα νέο σκύλο με την προσωπικότητα του πρώτου. Ένας από αυτούς είναι ο Sir Ian Wilmut, ένας από τους δημιουργούς του κλωνοποιημένου πρόβατου Dolly the sheep. "Οι ιδιοκτήτες θα απογοητευτούν" δήλωσε.

Το κόστος της κλωνοποίησης ανέρχεται στα 80.000 περίπου ευρώ. Η "mini Winnie" θα πρέπει να παραμείνει στην Νότιο Κορέα για έξι μήνες πριν μπορέσει να "μετακομίσει" στο σπίτι της αφεντικίνας της λόγο των αυστηρών νόμων της Μεγάλης Βρετανίας για την εισαγωγή κατοικίδιων.

Ο Dr Hwang Woo-suk, επικεφαλής της έρευνας, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων όταν το 2004 ανακοίνωσε πως η ομάδα του κατάφερε να κλωνοποιήσει ανθρώπινο έμβρυο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν μέρες έτυχε να παρακολουθήσω το παρακάτω βίντεο σε κάποιο δορυφορικό κανάλι. Ήθελα να το...

Η διάρροια στον σκύλο, είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο, που ενδέχεται να οφείλεται σε πληθώρα...

Η επιλογή του ονόματος του σκύλου μας είναι συνήθως σπαζοκεφαλιά. Για να σας βοηθήσουμε σε αυτήν...

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Χωρίς αμφιβολία τα ποντίκια δεν αρέσουν στους περισσότερους ανθρώπους. Θεωρούνται βρώμικα ζώα και όχι άδικα μιας και μεταφέρουν πολλές αρρώστιες. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλα τα ποντίκια...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Τα σκυλιά έχουν τέσσερα δάχτυλα (toes) σε κάθε πόδι. Από ότι φαίνεται οι φυλές δεν διαφοροποιούνται μόνο στο σωματότυπο, το χρώμα, τρίχωμα κ.α. Η Νορβηγική φυλή σκύλων Norwegian Lundehund έχει 6...

PET MARKET

Τo PETVITAL ® DARM-GEL ρυθμίζει και σταθεροποιεί την εντερική χλωρίδα με βιολογικό τρόπο. Το Enterococcusfaecium είναι ένα ωφέλιμο βακτήριο που παράγει το γαλακτικό οξύ.