fbpx

Οι Αρχές της Νότιας Κορέας σε συνεννόηση με 22 μεγαλοεμπόρους κρεάτων της κεντρική αγοράς Moran, αποφάσισαν την διακοπή παραγωγής και διανομής σκυλίσιου κρέατος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι εγκαταστάσεις σφαγής θα πρέπει να έχουν καταστραφεί μέσα σε μία εβδομάδα.

Η απόφαση θεωρείται ιστορική μιας και τα κέρδη από τις πωλήσεις είναι τεράστια. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε πως θα βοηθήσει τους εμπόρους να βρουν άλλες πηγές εσόδων. Στην κεντρική αγορά Moran πωλείται το ένα τρίτο της ποσότητας σκυλίσιου κρέατος της χώρας.

Αν και το σκυλίσιο κρέας θεωρείται λιχουδιά στην Νότιο Κορέα, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι υιοθεσίες σκύλων συντροφιάς.

Η κατανάλωση σκυλίσιου κρέατος δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο σε χώρες της ανατολής (Κίνα, Φιλιππίνες, Βιετνάμ, Κορέα). Το 1937 -με νόμο- οι Γερμανοί συμπεριέλαβαν τους σκύλους στην λίστα των ζώων που μπορούσαν να καταναλωθούν μαζί με τα γουρούνια, τις αλεπούδες, τα κουνάβια. Η κατανάλωση σκυλίσιου κρέατος απαγορεύτηκε με νόμο μόλις το 1986.

Οι Ελβετοί θεωρούνται από τους πιο φανατικούς Ευρωπαίους στην κατανάλωση σκυλίσιου κρέατος. Μάλιστα πρόσφατα δημοσιεύματα θέλουν τους κατοίκους των Ελβετικών Άλπεων να έχουν συμπεριλάβει το κρέας σκύλου και γάτας στην καθημερινή τους διατροφή.

Επιμέλεια: Κυριάκος Αποστόλου

Πηγή: Korea Herald

DOGPEDIA

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Ψαξε στο Living With Dogs

Ροη Αρθρων

  • 1
  • 2

Διαβάστε επίσης...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19

Κάντε εγγραφή στο Newsletter για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι!

Όλες οι νέες επιστημονικές έρευνες
Άρθρα από επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου
Τεκμηριωμένη και υπεύθυνη ενημέρωση