Πριν 19 μήνες ο σκύλος Relay βρήκε ένα άνοιγμα στο φράχτη του σπιτιού, αποφάσισε να πάει μία βόλτα και χάθηκε. Οι κηδεμόνες του τύπωσαν φυλλάδια και έψαξαν παντού χωρίς αποτέλεσμα. Λίγες ημέρες αργότερα ήρθαν τα άσχημα νέα.

Μία κάμερα βενζινάδικου είχε καταγράψει έναν άντρα να βάζει τον σκύλο στο αυτοκίνητο του, αλλά ο αριθμός της πινακίδας δεν μπορούσε να διαβαστεί.

Ο καιρός περνούσε και καθώς η οικογένεια του είχε χάσει κάθε ελπίδα, ο σκύλος βρέθηκε 2.000 χιλιόμετρα μακριά. Τον Relay μάζεψε μία γυναίκα από τους δρόμους της Νέας Υόρκης και τον μετέφερε σε καταφύγιο αδέσποτων όπου έγινε και ανάγνωση του μικροτσίπ που φορούσε.

Τον Relay τον είχαν υιοθετήσει το 2014 από φιλοζωική οργάνωση και, όπως δήλωσαν οι κηδεμόνες του, δεν είχε δείξει ποτέ «τάσεις φυγής».

Τέλος καλό, όλα καλά. 

Επιμέλεια: Τασία Ηλιοπούλου

{cbrelatedarticle count="5" /}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Current Biology ο σκύλος σας μπορεί να σάς καταλαβαίνει το...

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως η ζήλια δεν είναι πραγματικό συναίσθημα αλλά ένα ανθρώπινο...

Η άνοιξη έφτασε! Επιτέλους. Προσωπικά την περίμενα όσο τίποτε άλλο. Βόλτα με το σκύλο στην εξοχή...

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Tο τσακάλι θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα παρεξηγημένο ζώο. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως «καθαριστής» της υπαίθρου, καθώς ως παμφάγο κυνηγάει τα τρωκτικά ενώ ταυτόχρονα «χτενίζει» τις...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Τα West Highland White Terrier ή αλλιώς Westie κατάγονται από τη Σκωτία. Η φυλή είναι αποτέλεσμα επιλεκτικής εκτροφής διαφόρων λευκών Terrier. Θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλής φυλές στην Μεγάλη...

PET MARKET

Τo PETVITAL ® DARM-GEL ρυθμίζει και σταθεροποιεί την εντερική χλωρίδα με βιολογικό τρόπο. Το Enterococcusfaecium είναι ένα ωφέλιμο βακτήριο που παράγει το γαλακτικό οξύ.