Το δημοτικό συμβούλιο της μικρής πόλης Feuquières στη Γαλλία αποφάσισε πως οι κηδεμόνες των σκύλων που ενοχλούν επανειλημμένα με το επίμονο γάβγισμα τους θα πληρώνουν πρόστιμο.

Οι δημοτικές αρχές της μικρής αυτής πόλης των 1400 κατοίκων αναγκάστηκαν να πάρουν αυτή την απόφαση ύστερα από παράπονα πολιτών. Το ύψος του προστίμου ανέρχεται στα 77 ευρώ.

"Φυσικά και δεν έχουμε κάτι εναντίων των σκύλων. Εάν όμως έχεις πάρει την απόφαση να έχεις έναν, πρέπει να τον εκπαιδεύσεις και να φροντίσεις για τον σωστό χαρακτήρα του." Δήλωσε ο δήμαρχος Jean-Pierre Estienne στην εφημερίδα Le Parisien.

Μεταξύ άλλων ο Jean-Pierre Estienne δήλωσε πως οι κηδεμόνες των σκύλων θα πρέπει να έχουν τον σκύλο τους μέσα στο σπίτι και ειδικότερα αυτούς που γαβγίζουν συνέχεια.

Το γάβγισμα του σκύλου μπορεί να ξεπεράσει τα 100 dB. Μάλιστα το ρεκόρ δυνατότερου γαβγίσματος έχει ένα golden retriever στην Αυστραλία που γάβγισμα του μετρήθηκε στα 113.1 dB.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις εξέφρασαν την ανησυχία πως η απόφαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου, μπορεί να οδηγήσει κάποιους πολίτες στη χρήση ηλεκτρικών κολάρων για το γάβγισμα, κάτι που είναι ενάντια στην ευζωία των σκύλων.

Επιμέλεια άρθρου: Λίνα Παπαμάρκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κουτάβι έχει πολύ γρήγορη ανάπτυξη και χρειάζεται σωστή διατροφή ώστε να φτιάξει δυνατά κόκαλα,...

Νονός τους θεωρείται ο King Charles ο 2ος που υπήρξε ηγέτης της Αγγλίας τον 17ο αιώνα. Μάλιστα η...

Εδώ και δύο χρόνια επιστήμονες ερευνούν τις "συνήθειες τουαλέτας" των σκύλων. Μπορεί να μοιάζει...

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Tο τσακάλι θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα παρεξηγημένο ζώο. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως «καθαριστής» της υπαίθρου, καθώς ως παμφάγο κυνηγάει τα τρωκτικά ενώ ταυτόχρονα «χτενίζει» τις...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Τα West Highland White Terrier ή αλλιώς Westie κατάγονται από τη Σκωτία. Η φυλή είναι αποτέλεσμα επιλεκτικής εκτροφής διαφόρων λευκών Terrier. Θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλής φυλές στην Μεγάλη...

PET MARKET

Η καθαριότητα όταν έχουμε κουτάβι στο σπίτι (και όχι μόνο) μπορεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη. Αυτό γιατί όσο και αν καθαρίζουμε το σπίτι συνεχίζει να μυρίζει και το χειρότερο, ο σκύλος συνεχίζει να...