Το δημοτικό συμβούλιο της μικρής πόλης Feuquières στη Γαλλία αποφάσισε πως οι κηδεμόνες των σκύλων που ενοχλούν επανειλημμένα με το επίμονο γάβγισμα τους θα πληρώνουν πρόστιμο.

Οι δημοτικές αρχές της μικρής αυτής πόλης των 1400 κατοίκων αναγκάστηκαν να πάρουν αυτή την απόφαση ύστερα από παράπονα πολιτών. Το ύψος του προστίμου ανέρχεται στα 77 ευρώ.

"Φυσικά και δεν έχουμε κάτι εναντίων των σκύλων. Εάν όμως έχεις πάρει την απόφαση να έχεις έναν, πρέπει να τον εκπαιδεύσεις και να φροντίσεις για τον σωστό χαρακτήρα του." Δήλωσε ο δήμαρχος Jean-Pierre Estienne στην εφημερίδα Le Parisien.

Μεταξύ άλλων ο Jean-Pierre Estienne δήλωσε πως οι κηδεμόνες των σκύλων θα πρέπει να έχουν τον σκύλο τους μέσα στο σπίτι και ειδικότερα αυτούς που γαβγίζουν συνέχεια.

Το γάβγισμα του σκύλου μπορεί να ξεπεράσει τα 100 dB. Μάλιστα το ρεκόρ δυνατότερου γαβγίσματος έχει ένα golden retriever στην Αυστραλία που γάβγισμα του μετρήθηκε στα 113.1 dB.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις εξέφρασαν την ανησυχία πως η απόφαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου, μπορεί να οδηγήσει κάποιους πολίτες στη χρήση ηλεκτρικών κολάρων για το γάβγισμα, κάτι που είναι ενάντια στην ευζωία των σκύλων.

Επιμέλεια άρθρου: Λίνα Παπαμάρκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ αποκάλυψε περιστατικό που σκύλος μετέδωσε...

Είναι με μία ελαφριά κλίση του κεφαλιού τους, με μάτια καρφωμένα πάνω μας ή απλά με μια ενθουσιώδη...

Ένας σκύλος με παπούτσια δεν είναι σπάνια εικόνα. Είναι σίγουρα μία άσχημη εικόνα, αλλά όχι...

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Χωρίς αμφιβολία τα ποντίκια δεν αρέσουν στους περισσότερους ανθρώπους. Θεωρούνται βρώμικα ζώα και όχι άδικα μιας και μεταφέρουν πολλές αρρώστιες. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλα τα ποντίκια...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Η φυλή είναι σχετικά πρόσφατη και χρονολογείται από το 1899. Ο αρχικός λόγος εκτροφής τους ήταν το μάζεμα των κοπαδιών και η φύλαξη τους από θηρευτές. Εάν και εμφανισιακά έχει πολλά κοινά με τον...

PET MARKET

Η καθαριότητα όταν έχουμε κουτάβι στο σπίτι (και όχι μόνο) μπορεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη. Αυτό γιατί όσο και αν καθαρίζουμε το σπίτι συνεχίζει να μυρίζει και το χειρότερο, ο σκύλος συνεχίζει να...