Το δημοτικό συμβούλιο της μικρής πόλης Feuquières στη Γαλλία αποφάσισε πως οι κηδεμόνες των σκύλων που ενοχλούν επανειλημμένα με το επίμονο γάβγισμα τους θα πληρώνουν πρόστιμο.

Οι δημοτικές αρχές της μικρής αυτής πόλης των 1400 κατοίκων αναγκάστηκαν να πάρουν αυτή την απόφαση ύστερα από παράπονα πολιτών. Το ύψος του προστίμου ανέρχεται στα 77 ευρώ.

"Φυσικά και δεν έχουμε κάτι εναντίων των σκύλων. Εάν όμως έχεις πάρει την απόφαση να έχεις έναν, πρέπει να τον εκπαιδεύσεις και να φροντίσεις για τον σωστό χαρακτήρα του." Δήλωσε ο δήμαρχος Jean-Pierre Estienne στην εφημερίδα Le Parisien.

Μεταξύ άλλων ο Jean-Pierre Estienne δήλωσε πως οι κηδεμόνες των σκύλων θα πρέπει να έχουν τον σκύλο τους μέσα στο σπίτι και ειδικότερα αυτούς που γαβγίζουν συνέχεια.

Το γάβγισμα του σκύλου μπορεί να ξεπεράσει τα 100 dB. Μάλιστα το ρεκόρ δυνατότερου γαβγίσματος έχει ένα golden retriever στην Αυστραλία που γάβγισμα του μετρήθηκε στα 113.1 dB.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις εξέφρασαν την ανησυχία πως η απόφαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου, μπορεί να οδηγήσει κάποιους πολίτες στη χρήση ηλεκτρικών κολάρων για το γάβγισμα, κάτι που είναι ενάντια στην ευζωία των σκύλων.

Επιμέλεια άρθρου: Λίνα Παπαμάρκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στους σκύλους αρέσουν τα ξύλα. Μπορούν και τα σπάνε με τα δόντια τους, τα μασάνε και κάνουν ήχο...

Το να έχεις έναν σκύλο στη ζωή σου, είναι μεγάλο προνόμιο αλλά και ευθύνη. Πριν βάλεις έναν σκύλο...

Πολλά είναι τα φυτά που συναντάμε στο σπίτι, στο κήπο ή τη φύση τα οποία είναι τοξικά. Εάν ο...

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Tο τσακάλι θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα παρεξηγημένο ζώο. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως «καθαριστής» της υπαίθρου, καθώς ως παμφάγο κυνηγάει τα τρωκτικά ενώ ταυτόχρονα «χτενίζει» τις...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Τα σκυλιά έχουν τέσσερα δάχτυλα (toes) σε κάθε πόδι. Από ότι φαίνεται οι φυλές δεν διαφοροποιούνται μόνο στο σωματότυπο, το χρώμα, τρίχωμα κ.α. Η Νορβηγική φυλή σκύλων Norwegian Lundehund έχει 6...

PET MARKET

Τo PETVITAL ® DARM-GEL ρυθμίζει και σταθεροποιεί την εντερική χλωρίδα με βιολογικό τρόπο. Το Enterococcusfaecium είναι ένα ωφέλιμο βακτήριο που παράγει το γαλακτικό οξύ.