Πέρσι το Μάρτιο σε πτήση της United Airlines ένα French bulldog πέθανε όταν η αεροσυνοδός επέμενε πως ο ιδιοκτήτης του δεν μπορούσε να το κρατήσει στα πόδια του καθίσματος του, όπως προβλέπεται, αλλά έπρεπε να τοποθετηθεί στο ντουλάπι πάνω από το κάθισμα.

Ένα χρόνο αργότερα άλλο ένα κρούσμα έρχεται να θορυβήσει τους ιδιοκτήτες σκύλων που ταξιδεύουν με αεροπλάνο. Στις 19 Μαρτίου, σε πτήση της Air France-KLM από το Amsterdam στο Los Angeles, ένα 5 μηνών Husky βρέθηκε νεκρό στην περιοχή μεταφοράς σκύλων αμέσως μετά την προσγείωση του αεροπλάνου. Η πτήση διήρκεσε 11 ώρες

Σύμφωνα με τους κανονισμούς τα μικρόσωμα σκυλιά (συνήθως έως 8 κιλά) μπορούν να ταξιδεύουν στην καμπίνα του αεροπλάνου ενώ τα μεγαλύτερα σκυλιά σε ιδικά διαμορφωμένο τομέα του αεροπλάνου.

Ο σκύλος ταξίδευε ασυνόδευτος. Oι ιδιοκτήτες του που τον περίμεναν πως και πως, πληροφορήθηκαν για τον θάνατό του από εκπρόσωπο της εταιρείας. Η σορός του σκύλου δεν έχει παραδοθεί ακόμη μιας και βρίσκεται σε εξέλιξη νεκροψία ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου.

Σύμφωνα με την Βρετανική Sun ο σκύλος τοποθετήθηκε σε "λάθος περιοχή" του αεροπλάνου με συνέπεια να πεθάνει από έλλειψη οξυγόνου. Η Air France-KLM δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει. 

Επιμέλεια άρθρου: Χρήστος Λυμναίος
Πηγή: The Independent

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στους σκύλους αρέσουν τα ξύλα. Μπορούν και τα σπάνε με τα δόντια τους, τα μασάνε και κάνουν ήχο...

Το να έχεις έναν σκύλο στη ζωή σου, είναι μεγάλο προνόμιο αλλά και ευθύνη. Πριν βάλεις έναν σκύλο...

Πολλά είναι τα φυτά που συναντάμε στο σπίτι, στο κήπο ή τη φύση τα οποία είναι τοξικά. Εάν ο...

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Tο τσακάλι θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα παρεξηγημένο ζώο. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως «καθαριστής» της υπαίθρου, καθώς ως παμφάγο κυνηγάει τα τρωκτικά ενώ ταυτόχρονα «χτενίζει» τις...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Τα σκυλιά έχουν τέσσερα δάχτυλα (toes) σε κάθε πόδι. Από ότι φαίνεται οι φυλές δεν διαφοροποιούνται μόνο στο σωματότυπο, το χρώμα, τρίχωμα κ.α. Η Νορβηγική φυλή σκύλων Norwegian Lundehund έχει 6...

PET MARKET

Τo PETVITAL ® DARM-GEL ρυθμίζει και σταθεροποιεί την εντερική χλωρίδα με βιολογικό τρόπο. Το Enterococcusfaecium είναι ένα ωφέλιμο βακτήριο που παράγει το γαλακτικό οξύ.