ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ

Τα Rottweiler είναι μια από τις αρχαιότερες φυλές, κατάγεται από την Νότια Γερμάνια και είναι πιθανοί απόγονοι των Ρωμαϊκών σκύλων που πέρασαν από τις Άλπεις με τις Ρωμαϊκές λεγεώνες προστατεύοντας-τες και καθοδηγώντας τα κοπάδια βοοειδών. Κατά τον μεσαίωνα στην πόλη Rottweil στην περιοχή Bade-Wurttemberg της Γερμανίας το Rottweiler χρησιμοποιούταν για να φροντίζει κοπάδια και να προστατεύει τους πωλητές ζωών από τους ληστές. Η δύναμη, η ανθεκτικότητα αλλά και ο ήρεμος και ταυτόχρονα ισχυρός χαρακτήρας τους τα καθιστά ιδανικά για εργασία και για αυτό χρησιμοποιούνται ευρέος από την αστυνομία και τις υπηρεσίες διάσωσης. Το 1907 ιδρύεται η Γερμανική Λέσχη στην Χαιδελβέργη η όποια ήταν η πρώτη που οργάνωσε συστηματικές αναπαραγωγές.


ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Το Rottweiler είναι ένας σκύλος συμμετρικός, συμπαγείς και με πολύ κόκαλο. Έχει φαρδύ στέρνο και πλάτες και το ύψος στα αρσενικά είναι 62-68 εκατοστά ακρώμιο με βάρος περίπου 50 κιλά ενώ τα θηλυκά είναι από 56-63 εκατοστά ακρώμιο με βάρος περίπου 45 κιλά. Το τρίχωμα του είναι πυκνό και τραχύ και το χρώμα του το μαύρο με πύρινα σαφώς προσδιορισμένα σημάδια. Ρωμαλέο και ευγενικός, είναι ένας ιδανικός φύλακας που δένεται απίστευτα με την οικογένεια του και αν χρειαστεί θα παθαίνει γι αυτή! Μπορεί να ζήσει και σε διαμέρισμα αρκεί να έχει την απαιτούμενη εκτόνωση ( βόλτα ) τουλάχιστον μια φορά την ήμερα.


ΣΥΜΒΙΩΣΗ

Η συμβίωση με ένα Rottweiler είναι απόλαυση όταν ο ιδιοκτήτης του ξέρει πώς να του συμπεριφερθεί. Λόγο του ότι είναι είναι ένας πολύ δυναμικός και κυριαρχικός σκύλος πρέπει πάντα ο ιδιοκτήτης του να θέτει τα όρια του και να τα κάνει ξεκάθαρα. Απαραίτητη είναι η σωστή εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση του σκύλου ώστε να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό. Ευτυχώς μαθαίνει εύκολα !

Το κύριο χαρακτηριστικό της φυλής θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η έμφυτη επιθυμία του να προστατεύσει την οικογένεια και το χώρο του. Ένα προσαρμοστικό σκυλί, αρκετά ήρεμο αλλά και ταυτόχρονα με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Σαν γνήσιος φύλακας δεν εμπιστεύεται γρήγορα οποιονδήποτε. Είναι επιφυλακτικός στις αντιδράσεις του και περιμένει την εξέλιξη των καταστάσεων πριν ενεργήσει.


ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ
Η δυσπλασία καθώς και τα προβλήματα καρδιάς είναι δυο πιθανά προβλήματα του Rottweiler. Ευτυχώς με την σωστή επιλεκτική εκτροφή το ποσοστό αυτών των προβλημάτων έχει μειωθεί. Η περιποίηση τους είναι εύκολη, 1 με 2 φορές την εβδομάδα βούρτσισμα για την απομάκρυνση των νεκρών τριχών αρκεί. Επίσης το κόψιμο των νυχιών και το καθάρισμα των αιτιών τους μια φόρα το μήνα είναι αρκετό.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

  • Είναι απίστευτα ανθρωποκεντρικά αλλά ταυτόχρονα πολύ κυριαρχικά. Ιδιαίτερα τα αρσενικά δεν τα συνιστούμε σε όσους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία με την φυλή.
  • Αν εκτονώνετε επαρκώς μπορεί να ζήσει εξίσου καλά και σε διαμέρισμα
  • Συνιστάτε η σωστή χρήση του crate (box)
  • H βασική υπακοή καθώς και η σωστή και από μικρή ηλικία κοινωνικοποίηση είναι απαραίτητες
  • Λατρεύουν την οικογένεια αλλά θέλουν προσοχή με τα μικρά παιδιά διότι λόγο του όγκου τους μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα χωρίς να το θέλουν .

KORINTHIAN CASTLE
www.korinthian-castle.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο σκύλος μας έχει δικαιώματα, όχι μόνο υποχρεώσεις. Ένα πιάτο φαΐ και νερό δεν είναι αρκετό για να...

Το σύνδρομο του μικρού σκύλου δεν είναι κάτι καινούριο. Έχουν γίνει πολλές έρευνες και κάθε φορά...

ο φοίνικας Sago είναι από τα πιο τοξικά φυτά όχι μόνο για τον άνθρωπο αλλά και για τον σκύλο....

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Χωρίς αμφιβολία τα ποντίκια δεν αρέσουν στους περισσότερους ανθρώπους. Θεωρούνται βρώμικα ζώα και όχι άδικα μιας και μεταφέρουν πολλές αρρώστιες. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλα τα ποντίκια...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

To Κυνηγόσκυλο της Ίμπιζα. Πρόκειται για μια φυλή σκύλου, με καταγωγή από Ισπανία και συγκεκριμένα από τις Βαλεαρίδες νήσους. Σύμφωνα με το American Kennel Club το βάρος των αρσενικών φτάνει τα 23...

PET MARKET

Η καθαριότητα όταν έχουμε κουτάβι στο σπίτι (και όχι μόνο) μπορεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη. Αυτό γιατί όσο και αν καθαρίζουμε το σπίτι συνεχίζει να μυρίζει και το χειρότερο, ο σκύλος συνεχίζει να...