Πολλά από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, κάποιες φορές εξηγούνται επιστημονικά και άλλες φορές όχι. Φυσικά υπάρχουν και πολλοί συνάνθρωποι μας που δίνουν μία μεταφυσική διάσταση στα πάντα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Dunbartonshire της Σκωτίας υπάρχει μία γέφυρα, για πολλούς στοιχειωμένη, από την οποία έχουν πηδήξει πάνω από 600 σκυλιά και τα 50 περίπου από αυτά έχουν χάσει τη ζωή τους.

Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να εξηγηθεί το μυστήριο αλλά πολλοί είναι αυτοί που δεν πείθονται από τις επιστημονικές εξηγήσεις. Σήμερα υπάρχουν πολλές θεωρίες για το φαινόμενο και μία από αυτές είναι πως φαντάσματα σπρώχνουν τα σκυλιά από τη γέφυρα. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για μία γυναίκα φάντασμα που "ζει" σε κάστρο πολύ κοντά στη γέφυρα και οι κάτοικοι της περιοχής την αποκαλούν White Lady of Overtoun.

haunted bridge near castle

Μία άλλη, πιο επιστημονική, θεωρία υποστηρίζει πως κάτω από τη γέφυρα ζουν μικρά ζώα όπως νυφίτσες και τα σκυλιά ενθουσιάζονται που τα βλέπουν και πηδούν για να τα κυνηγήσουν ή χάνουν την ισορροπία τους την στιγμή που προσπαθούν να βρουν από ποιο σημείο έρχεται η μυρωδιά των μικρών ζώων.

Ο καθηγητής θρησκευτικών και ψυχολογίας Paul Owens, που είχε επισκεφτεί την γέφυρα πριν καιρό, δήλωσε στον Τύπο πως πριν λίγο καιρό καθώς στέκονταν στη γέφυρα ένιωσε κάτι να τον αρπάζει και να τον σπρώχνει προς το κενό.

Για καλό και για κακό οι αρχές έχουν τοποθετήσει στη γέφυρα ταμπέλα που λέει, "Επικίνδυνη γέφυρα. Να έχετε τα σκυλιά σας με λουρί".

Παρακολουθήστε το παρακάτω ντοκιμαντέρ που προσπαθεί να εξηγήσει με πιο επιστημονικό τρόπο το φαινόμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία σχετικά νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Λίνκολν διερευνά εάν το παιχνίδι μετά από τη...

Ο λόξιγκας είναι συχνό φαινόμενο στα κουτάβια! Σίγουρα θα το έχετε παρατηρήσει αλλά δεν θα πρέπει...

Όταν κάποιος πελάτης μου λέει "Θέλω να έχω ένα φυσιολογικό σκυλί!" συνήθως χαμογελώ. Δεν έχω...

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Χωρίς αμφιβολία τα ποντίκια δεν αρέσουν στους περισσότερους ανθρώπους. Θεωρούνται βρώμικα ζώα και όχι άδικα μιας και μεταφέρουν πολλές αρρώστιες. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλα τα ποντίκια...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Ο άνθρωπος υπεύθυνος για την ύπαρξη των Jack Russell ήταν ο αιδεσιμότατος Reverend John Russell, ο οποίος άρχισε την δημιουργία της φυλής το 1819. Τα χρησιμοποιούσαν για το κυνήγι της αλεπούς γιατί...

PET MARKET

Τo PETVITAL ® DARM-GEL ρυθμίζει και σταθεροποιεί την εντερική χλωρίδα με βιολογικό τρόπο. Το Enterococcusfaecium είναι ένα ωφέλιμο βακτήριο που παράγει το γαλακτικό οξύ.