Pin It

Είμαι από αυτούς παρακολουθούν το Game Of Thrones από το πρώτο επεισόδιο. Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον φίλο της σειράς που να μην στεναχωριέται με την σκέψη πως θα δει τον όγδοο και τελευταίο κύκλο. Στην άλλη όχθη ο υπεύθυνος επιχειρήσεων της Dogs Trust (της μεγαλύτερης φιλοζωικής οργάνωσης της Μεγάλης Βρετανίας) Adam Clowes δεν βλέπει την ώρα να τελειώσει!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα, από την έναρξη της σειράς το 2011 η αύξηση "λυκόμορφων" σκύλων όπως Alaskan Malamutes, Siberian Huskies και Akitas που εγκαταλείφθηκαν αυξήθηκε κατά 420%.

Οι άνθρωποι υιοθετούν τις παραπάνω φυλές γιατί μοιάζουν στον Ghost, τον "λύκο" του Jon Snow ή στην Nymeria τον "λύκο" της Arya Stark.

"Είναι πανέμορφοι μεγάλοι σκύλοι με απαιτήσεις. Οι περισσότεροι αποκτήθηκαν από ανθρώπους που δεν είχαν ιδέα για τις ανάγκες τους και στο τέλος εγκαταλείφθηκαν." επισήμανε μεταξύ άλλων ο Adam Clowes.

Οι ισχυρισμοί και τα στοιχεία μπορεί να έχουν βάση αφού η τηλεόραση και ο κινηματογράφος επηρεάζουν - δυστυχώς - σημαντικά την επιλογή σκύλου. Διαβάστε παρακάτω δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα τα οποία δανείζομαι από προηγούμενο σχετικό άρθρο μου:

Το 1943 είχαν δηλωθεί στο American Kennel Club λιγότερο από 1000 Collie. Λίγο μετά την προβολή της σειράς "Lassie come home", οι άνθρωποι που έτρεξαν να αποκτήσουν την συγκεκριμένη φυλή αυξήθηκαν στις 30.000.

Το 1961, και πριν την προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων "101 Dalmatians" το American Kennel Club είχε δηλωμένα λιγότερα από 1500 Σκυλιά Δαλματίας. Αμέσως μετά ο αριθμός τους αυξήθηκε στις 8000.

Τα φιλοζωικά αισθήματα των ανθρώπων θα είναι πάντα ένα δυνατό συστατικό ενός αποτελεσματικού marketing. Σκεφτείτε πόσο έχει αυξηθεί τελευταία η παρουσία σκύλων στις ελληνικές διαφημίσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι καθόλου τυχαίο. 

Εδώ έρχεται το ερώτημα. Έχει η βιομηχανία της διαφήμισης ή του θεάματος όλη την ευθύνη; Φυσικά και δεν έχει. Μία κοινωνία με ουσιαστική παιδεία δεν μπορεί ποτέ να είναι το άσπρο προβατάκι. Τα παιδιά θα αλλάξουν το κόσμο και από εκεί πρέπει να αρχίσουμε. Ο καθένας ας αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αντιστοιχεί. Τα αποτελέσματα δεν μπορεί να είναι άμεσα. Εάν όλα πάνε καλά θα δούμε τα πράγματα να αλλάζουν σε δέκα με δεκαπέντε χρόνια από σήμερα. 

Υ.Γ Προεκλογική περίοδος και φιλοζωία...

Φαντάζομαι πως δεν είναι λίγοι οι υποψήφιοι που ξαφνικά θυμήθηκαν την ευζωία των ζώων με σκοπό να κερδίσουν ψήφους. Φυσικά θα υπάρχουν και αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται και θέλουν να βελτιώσουν την κατάσταση. Και δεν μιλάω μόνο για τα αδέσποτα. Υπάρχουν δεσποζόμενα κατοικίδια που κακοποιούνται, είτε από άγνοια των ιδιοκτητών τους, είτε ηθελημένα. Από τον τρόπο που εκπαιδεύονται ή από τις συνθήκες που ζουν. 

Κείμενο: Δημήτρης Κοτακοςwww.dimitriskotakos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η φυλή είναι σχετικά πρόσφατη και χρονολογείται από το 1899. Ο αρχικός λόγος εκτροφής τους ήταν το...

Πολλές φορές ο σκύλος μας πονάει αλλά δεν είναι σε θέση να μας το πει. Δυστυχώς δεν μιλούν την...

Στο ερώτημα αυτό θα ακούσετε πολλές απαντήσεις. Είναι θέμα διαμάχης εδώ και καιρό για το αν πρέπει...

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Tο τσακάλι θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα παρεξηγημένο ζώο. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως «καθαριστής» της υπαίθρου, καθώς ως παμφάγο κυνηγάει τα τρωκτικά ενώ ταυτόχρονα «χτενίζει» τις...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Τα Boxer ανήκουν στις φυλές μεσαίας κατηγορίας και αναπτύχθηκαν στην Γερμανία. Η φυλή δημιουργήθηκε από την διασταύρωση του Old English Bulldog και του Bullenbeisser, μιας φυλής που έχει εκλείψει....

PET MARKET

Τo PETVITAL ® DARM-GEL ρυθμίζει και σταθεροποιεί την εντερική χλωρίδα με βιολογικό τρόπο. Το Enterococcusfaecium είναι ένα ωφέλιμο βακτήριο που παράγει το γαλακτικό οξύ.