Τα puppy mills είναι παράνομα εκτροφεία που μοναδικό σκοπό έχουν το κέρδος, αδιαφορώντας για την υγεία των σκύλων. Σοκαρίστηκες εικόνες και βίντεο μπορείς να βρεις δεκάδες στο διαδίκτυο. Απλά πληκτρολογήστε στο YouTube τις λέξεις "puppy mills".

Μία πολύ συνηθισμένη εικόνα είναι η εξής... Οι σκύλοι είναι στοιβαγμένοι μέσα σε μικρά κλουβιά, πολλές φορές δεν έχουν χώρο ούτε να γυρίσουν το κεφάλι τους, σε συνθήκες άθλιες και βρώμικοι από τις δικές τους ακαθαρσίες. Οι σκύλοι ζευγαρώνουν μεταξύ τους ανεξέλεγκτα, άσχετα εάν έχουν χρόνιες ή κληρονομικές ασθένειες όπως ο καρκίνος, δυσπλασίες των οστών κ.α. Ασθένειες που θα περάσουν στα κουτάβια τους.

Το εμπόριο γύρω από τα puppy mills είναι τεράστιο και τα κέρδη πολύ μεγάλα. Μεγάλοι πελάτες των puppy mills είναι τα pet shops. Στην χώρα μας είναι χιλιάδες οι ιστορίες ανυποψίαστων συμπολιτών μας που αγόρασαν κουτάβια από pet shop ή μέσω αγγελιών παράνομων εκτροφείων. Κουτάβια με δυσπλασίες και άλλες σοβαρές ασθένειες καταλήγουν στην πλειοψηφία τους στο τραπέζι του κτηνιάτρου για ευθανασία.

Μπορεί ένα κουτάβι που αγοράζεται από έναν αναγνωρισμένο εκτροφείο να είναι πιο ακριβό από εκείνο του pet shop αλλά θα ξέρεις πως θα έχεις έναν υγιή σκύλο που θα σε συντροφεύσει για πολλά χρόνια.

  • Στα puppy mills οι σκύλοι αναγκάζονται να γεννούν συνέχεια μέχρι να είναι πια σωματικά ανίκανοι.
  • Στα puppy mills οι σκύλοι παραμένουν στα κλουβιά 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.
  • Στα puppy mills οι σκύλοι δεν έχουν επαφή με τον έξω κόσμο και τους ανθρώπους.
  • Στα puppy mills οι σκύλοι δεν λαμβάνουν καμία ιατροφαρμακευτική φροντίδα.
  • Στα puppy mills οι σκύλοι κοιμούνται πάνω στις ακαθαρσίες τους.
  • Στα puppy mills η ζωή του σκύλου δεν έχει καμία αξία.
  • Μοναδικός σκοπός των puppy mills είναι το κέρδος.


Υπάρχουν και στην χώρα μας puppy mills! Στήριξε την προσπάθεια του livingwithdogs.gr κάνοντας like στην σελίδα Stop Puppy mills Greece στο Facebook.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"…πόσο πιο εύκολα και ευχάριστα θα ήταν όλα, πόσο καλύτερη η ζωή μας, εάν εκφράζαμε απλά και...

Συνεχίζοντας το αφιέρωμά μας στους σκύλους διασώστες, όπως συνηθίζουμε να τους αποκαλούμε, θα...

Εδώ και χρόνια επιστήμονες ερευνούν τις "συνήθειες τουαλέτας" των σκύλων. Μπορεί να μοιάζει...

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Χωρίς αμφιβολία τα ποντίκια δεν αρέσουν στους περισσότερους ανθρώπους. Θεωρούνται βρώμικα ζώα και όχι άδικα μιας και μεταφέρουν πολλές αρρώστιες. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλα τα ποντίκια...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Αν και παρόμοιου μεγέθους κυνηγητικά σκυλιά έχουν τις ρίζες τους πίσω στην αρχαία Ελλάδα, το Beagle όπως το γνωρίζουμε σήμερα αναπτύχθηκε στην Αγγλία το 1830 από τον Phillip Honeywood. Στην Αμερική...

PET MARKET

Ο σκύλος μας ζεσταίνεται όπως κι εμείς. Όταν είμαστε μαζί του στο σπίτι μπορεί να μοιράζεται την δροσιά του air cοntition αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Το ειδικό στρώμα Pet Cool Mat είναι μία...