Το Σάββατο που μας πέρασε βρέθηκα με την σύντροφο μου στο Amalthea Labradors για να δούμε τα κουτάβια της Blue και του Ivan. Επτά πανέμορφα μαύρα, μίας εβδομάδας περίπου, Labrador. Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που με ευχαριστούν περισσότερο, από το πίνω τον καφέ μου μαζί με 5-6 Labrador που ζητούν χάδια και την παρέα του Γιώργου και της Ρεγγίνας. Μαζί μας ήταν και η Lilly το Rottweiler. Της έχω μεγάλη αδυναμία.

Με το Γιώργο και τη Ρεγγίνα έχουμε κάνει πολύ όμορφες συζητήσεις και πάντα νιώθω πως κάτι μαθαίνω παραπάνω. Η κουβέντα κάποια στιγμή ήρθε στις φιλοζωικές και καταλήξαμε στην PETA. Φεύγοντας ένιωσα έντονα την ανάγκη να γράψω κάτι.

Οι περισσότεροι από εσάς ίσως να γνωρίζουν την οργάνωση PETA και τι πρεσβεύει. Ή τουλάχιστον τι δηλώνει ότι πρεσβεύει. Η οργάνωση γράφει στον επίσημο ιστότοπο της:

"Η PΕΤΑ  είναι η μεγαλύτερη οργάνωση στον κόσμο με περισσότερα από 3 εκατομμύρια μέλη και υποστηρικτές. Η οργάνωση εστιάζει την προσοχή της σε τέσσερις τομείς, στους οποίους τα ζώα υποφέρουν πιο έντονα και για πολλά χρόνια. Στις βιομηχανικές φάρμες, στο εμπόριο ειδών ένδυσης (φαντάζομαι μιλάνε για τα ζώα που σφάζονται για γούνα κ.τ.λ.), στα εργαστήρια και τη βιομηχανία του θεάματος... Η PΕΤΑ ενεργεί με δημόσια εκπαίδευση και ενημέρωση, έρευνες για κακοποίηση ζώων, διάσωση ζώων, εκδηλώσεις με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας."

Η PETA είναι μία οργάνωση με ανθρώπους σε υψηλά ιστάμενες θέσεις και με πολύ δυνατό μάρκετινγκ. Κάθε χρόνο σκορπάει πολλά εκατομμύρια σε κοσμικές εκδηλώσεις. Μπορεί να έχεις δει πολλές φωτογραφίες ηθοποιών, τραγουδιστών κ.τ.λ. με το λογότυπο της PETA στο πλάι. Η δημόσια εικόνα της δεν καθρεφτίζει το έργο της, αλλά κάτι πολύ διαφορετικό.

Η αλήθεια είναι πως όντως έχει περισσότερα από 3 εκατομμύρια υποστηρικτές οι οποίοι της δίνουν περίπου 36 εκατομμύρια δολάρια να διαχειριστεί. Πολλά χρήματα! Μπορείς να φανταστείς εάν μία δική μας φιλοζωική είχε, δεν σου λέω πολλά... 250.000 το χρόνο, τι θα μπορούσε να κάνει.

Σωστά θα σκέφτεσαι. Με τόσα χρήματα που έχει η οργάνωση σίγουρα θα βοηθάει να βρουν σπίτι πολλά κατοικίδια. Ας δούμε τους αριθμούς, που σχεδόν πάντα λένε την αλήθεια. Το 2012 από τα 1.843 κατοικίδια που παράλαβε στα χέρια της η οργάνωση μόνο 19(!) δόθηκαν για υιοθεσία και τα υπόλοιπα θανατώθηκαν(!). Σωστά μόνο 19 επέζησαν. Από το 1998 που λειτουργεί η οργάνωση έχουν θανατωθεί 29.398 κατοικίδια από τα οποία τα 10.000 περίπου ήταν κουτάβια. Το 89% των ζώων που παραλαμβάνει θανατώνονται. Δεν θα μπορούσε μία τόσο πλούσια οργάνωση να βρει σπίτι για περισσότερα ζώα; Η δική μου λογική λέει πως θα μπορούσε. Τι συμβαίνει λοιπόν; Ίσως να μην θέλει. Ίσως το όνειρο της είναι ένας πλανήτης χωρίς κατοικίδια. Αυτή είναι η δική μου άποψη.

Pets Killed by PETA

Η PETA χαρακτηρίζεται σήμερα από πολλούς ως "το σφαγείο".

Εάν είσαι σκεπτικός για τους αριθμούς που βλέπεις παραπάνω μπορείς να πατήσεις εδώ για να κατεβάσεις τα επίσημα έγγραφα που τους επιβεβαιώνουν. Θα ήταν καλό να επισκεφτείς τον ιστότοπο Petakillsanimals.com για περισσότερες πληροφορίες και να δεις το βίντεο...

Δημήτρης Κοτάκος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το καλοκαίρι έφτασε και ήρθε η στιγμή να απολαύσουμε με με τους σκύλους μας την καλοκαιρία, τη...

Είναι ο σκύλος σαρκοφάγο ή παμφάγο ζώο; Κατά καιρούς έχουν γραφτεί και ακουστεί διάφορες θεωρίες -...

Αποφασίσατε να φέρετε γάτα στο σπίτι; Τον σκύλο σας τον ρωτήσατε; Η συμβίωση γάτας και σκύλου κάτω...

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Χωρίς αμφιβολία τα ποντίκια δεν αρέσουν στους περισσότερους ανθρώπους. Θεωρούνται βρώμικα ζώα και όχι άδικα μιας και μεταφέρουν πολλές αρρώστιες. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλα τα ποντίκια...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Τα West Highland White Terrier ή αλλιώς Westie κατάγονται από τη Σκωτία. Η φυλή είναι αποτέλεσμα επιλεκτικής εκτροφής διαφόρων λευκών Terrier. Θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλής φυλές στην Μεγάλη...

PET MARKET

Ο σκύλος μας ζεσταίνεται όπως κι εμείς. Όταν είμαστε μαζί του στο σπίτι μπορεί να μοιράζεται την δροσιά του air cοntition αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Το ειδικό στρώμα Pet Cool Mat είναι μία...