Η βόλτα με τον σκύλο στην βροχή είναι μία ξεχωριστή εμπειρία. Έτσι κι αλλιώς ο σκύλος πρέπει να κάνει την ανάγκη του, βρέξει-χιονίσει. Το κάνουμε συχνά και πραγματικά το διασκεδάζουμε και οι δύο. Η Ziggy το απολαμβάνει και δεν πτοείται καθόλου, ακόμα και όταν κάποια στιγμή βροντάει δυνατά.

Ακόμα και αν το σκυλί σας αγαπάει το νερό, δεν πάει να πει πως θα αγαπήσει και την βροχή. Σκεφτείτε πως η βροχή έρχεται "από πάνω" και είναι τελείως διαφορετικό πράγμα από το κολύμπι ή το πλατσούρισμα στα νερά. Θα πρέπει "να συστήσουμε" την βροχή στον σκύλο από μικρή ηλικία.

Υπάρχουν φυσικά κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξετε!

  1. Εκτός από τον σκύλο σας, πρέπει να φροντίσετε και τον εαυτό σας. Αδιάβροχο και μπότες είναι απαραίτητο. Εάν έχετε έναν "δύσκολο" σκύλο, η ομπρέλα δεν θα σας βολέψει.
  2. Κατά την διάρκεια της βόλτας προσέξτε για σημεία που γλιστρούν. Εάν έχετε έναν σκύλο που "τραβάει" θα πρέπει να προσέχετε περισσότερο.
  3. Μην αφήνετε τον σκύλο σας να πιει νερό από τα λιμνάζοντα σημεία του δρόμου. Υπάρχει περίπτωση να αρρωστήσει.
  4. Εάν δείτε πως το σκυλί στρεσάρεται ή τραβάει το λουρί, γυρίστε σπίτι, μην το πιέσετε να συνεχίσει. Να έχετε κατά νου πως δεν είναι όλα τα σκυλιά ίδια και για κάποια ίσως να μην είναι ευχάριστο.
  5. Γνωρίζω πως ένα μικρόσωμο σκυλάκι δύσκολα θα το βγάλετε βόλτα με βροχή. Εάν το τολμήσετε ίσως να είναι απαραίτητο ένα αδιάβροχο ρουχαλάκι για σκύλους που μόλις μπείτε σπίτι θα το βγάλετε αμέσως. Μην ντύνετε τα σκυλιά μέσα στο σπίτι όταν η θερμοκρασία είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Υπάρχουν αδιάβροχα ρούχα και για μεγαλόσωμα σκυλιά.
  6. Ακόμα και αν του φορέσετε κάποιο αδιάβροχο, όταν γυρίσετε σπίτι, να τον σκουπίσετε καλά. Κυρίως στην κοιλιά, τα πόδια και τα αυτιά. Υπάρχουν περιπτώσεις σκύλων που μετά την βόλτα είχαν έντονη φαγούρα. Οι απόψεις διίστανται. Αρκετοί υποστηρίζουν πως η βρόμικη από την ατμοσφαιρική ρύπανση βροχή μπορεί να δημιουργήσει έντονη φαγούρα. Προσωπικά δεν το έχω παρατηρήσει, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε πως μπορεί να συμβεί και αυτό.

Φαντάζομαι πως ακόμα καλύτερη εμπειρία θα είναι μία βόλτα στην βροχή με τον σκύλο, μακριά από την φασαρία της πόλης, στην εξοχή. Είναι το επόμενο που έχω σκοπό να κάνω και θα σας μεταφέρω την εμπειρία μου. Εάν το έχετε κάνει, αφήστε μας τις εντυπώσεις σας με σχόλιο παρακάτω.

{cbrelatedarticle count="5" /}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο "καλύτερος" θάνατος για οποιοδήποτε ζώο στον πλανήτη, είναι ο φυσικός θάνατος. Υπάρχουν όμως...

Αποφασίσατε να φέρετε γάτα στο σπίτι; Τον σκύλο σας τον ρωτήσατε; Η συμβίωση γάτας και σκύλου κάτω...

Στη χώρα μας δεν επιτρέπεται σκύλοι και γάτες να εισέρχονται σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος,...

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Χωρίς αμφιβολία τα ποντίκια δεν αρέσουν στους περισσότερους ανθρώπους. Θεωρούνται βρώμικα ζώα και όχι άδικα μιας και μεταφέρουν πολλές αρρώστιες. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλα τα ποντίκια...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Αν και παρόμοιου μεγέθους κυνηγητικά σκυλιά έχουν τις ρίζες τους πίσω στην αρχαία Ελλάδα, το Beagle όπως το γνωρίζουμε σήμερα αναπτύχθηκε στην Αγγλία το 1830 από τον Phillip Honeywood. Στην Αμερική...

PET MARKET

Τo PETVITAL ® DARM-GEL ρυθμίζει και σταθεροποιεί την εντερική χλωρίδα με βιολογικό τρόπο. Το Enterococcusfaecium είναι ένα ωφέλιμο βακτήριο που παράγει το γαλακτικό οξύ.