Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Μεγάλη Βρετανία μετά το θάνατο της 4χρονης Lexi Branson η οποία δέχτηκε επίθεση από το σκύλο της στο σαλόνι του σπιτιού της. Είναι το 17ο θύμα επίθεσης σκύλο στην Μεγάλη Βρετανία από το 2005.

Η μητέρα της μικρής αναγκάστηκε να μαχαιρώσει το σκύλο στην προσπάθειά της να τη σώσει αλλά ήταν πλέον πολύ αργά. Η μικρή μεταφέρθηκε στο Queen's Medical Centre του Nottingham όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Ο σκύλος υπέκυψε στα τραύματα του κι αυτός, ήταν φυλής Bulldog και φιλοξενείτο από καταφύγιο αδέσποτων από τον Αύγουστο όπου είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένος σε ένα πάρκο της πόλης. Η οικογένεια απέκτησε το σκύλο το Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες (8/10) που προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα η Jodi Hudson είχε αποκτήσει το σκύλο από το καταφύγιο για 100 λίρες. Το είχε ερωτευτεί από μία φωτογραφία στο Facebook. Κατά την επίσκεψή της την είχε ανησυχήσει μία ταμπέλα που έγραφε, "Ο σκύλος δεν είναι κατάλληλος για οικογένεια με μικρά παιδιά", αλλά οι υπεύθυνοι τις είπαν πως δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί να μην αφήνει το σκύλο να πηδάει πάνω στη μικρή. Έκπρόσωπος του καταφυγίου δήλωσε κατά την ανάκριση στους αστυνομικούς πως ο σκύλος ήταν πολύ φιλικός και δεν είχε δείξει σημάδια επιθετικής συμπεριφοράς. Φίλος της οικογένειας υποστήριξε πως ο σκύλος πρώτα γρύλισε και στη συνέχεια επιτέθηκε, κανείς όμως δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τι τον οδήγησε να επιτεθεί στη μικρή.

Εκτιμάται πως πάνω από 200 χιλιάδες άνθρωποι δέχονται επίθεση από σκύλο κάθε χρόνο στη Μεγάλη Βρετανία ενώ οι 5000 περίπου από αυτούς χρειάζονται άμεση ιατρική φροντίδα.

Στο παρακάτω βίντεο γείτονες της οικογένειας μιλούν για το συμβάν.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν είστε λάτρης του ελεύθερου κάμπινγκ και σκοπεύετε να πάρετε τον σκύλο σας παρέα, θα πρέπει να...

Τον Ιανουάριο άρχισε η συνεργασία μου με το petsonly.gr. Ένα site που η θεματολογία του αφορά, οχι...

Σας ενοχλεί που σκύλος σας τρίβει το σώμα του πάνω σε νεκρά ζώα ή έντομα; Μπορεί να σας ενοχλεί ή...

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Χωρίς αμφιβολία τα ποντίκια δεν αρέσουν στους περισσότερους ανθρώπους. Θεωρούνται βρώμικα ζώα και όχι άδικα μιας και μεταφέρουν πολλές αρρώστιες. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλα τα ποντίκια...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Η φυλή είναι σχετικά πρόσφατη και χρονολογείται από το 1899. Ο αρχικός λόγος εκτροφής τους ήταν το μάζεμα των κοπαδιών και η φύλαξη τους από θηρευτές. Εάν και εμφανισιακά έχει πολλά κοινά με τον...

PET MARKET

Ο σκύλος μας ζεσταίνεται όπως κι εμείς. Όταν είμαστε μαζί του στο σπίτι μπορεί να μοιράζεται την δροσιά του air cοntition αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Το ειδικό στρώμα Pet Cool Mat είναι μία...