Ένας νέος τρόπος καταχώρησης και ενημέρωσης για τα χαμένα κατοικίδια σε Ελλάδα και Κύπρο μέσω των διαδραστικών χαρτών της Google δημιουργήθηκε για την εξυπηρέτηση όλων των ζωόφιλων που αντιμετωπίζουν αυτό το πολύ σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα. Η ιδέα της δημιουργίας προήλθε από τις αναρτήσεις πολλών ατόμων στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης αλλά και γενικότερα στο διαδίκτυο που έψαχναν απεγνωσμένα να βρουν το αγαπημένο τους κατοικίδιο.

Οι αναγγελίες απώλειας αυτή τη στιγμή είναι διάσπαρτες, υπάρχει σύγχυση και άγνωστη εγκυρότητα πληροφοριών με τους δείκτες εύρεσης να είναι χαμηλοί καθώς και η επανένωση ή όχι με το κατοικίδιο να παραμένει άγνωστη προς το κοινό.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του www.petlocator.gr είναι:

• Καταχώρηση του χαμένου κατοικίδιου σας προσθέτοντας φωτογραφίες, χαρακτηριστικά, πληροφορίες επικοινωνίας και τοποθεσία του σημείου που χάθηκε στο χάρτη ορίζοντας χιλιομετρική απόσταση στην οποία πιστεύει ότι θα «κινείται» το κατοικίδιο.

• Προβολή όλων των χαμένων κατοικίδιων στο χάρτη με ειδική σήμανση ανά κατηγορία.

• Δυνατότητα εγγραφής σαν εθελοντής, ορίζοντας μέχρι 3 διευθύνσεις όπου κινείστε τακτικώς ώστε να ενημερώνεστε με email για τις απώλειες καθώς και τις ευρέσεις γύρω σας. Επίσης υπάρχει δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης μέσω της λίστας «Κατοικίδια Κοντά μου».

• Αυτόματη ενημέρωση των εθελοντών,καταφυγίων και όλων όσων έχουν καταχωρήσει κατοικίδιο κοντά στο σημείο που πραγματοποιήθηκε η απώλεια μέσω email.

• Αυτόματη δημιουργία αφίσας Α4 σε μορφή .pdf για κάθε νέα καταχώρηση με όλα τα στοιχεία επικοινωνίας, QR Code και φωτογραφίες, την οποία μπορεί να την «κατεβάσει» οποιοσδήποτε και να τη τυπώσει. Σκανάρωντας το QR Code με οποιοδήποτε smartphone θα οδηγηθείτε αμέσως στη σελίδα καταχώρησης όπου προβάλλονται αναλυτικά όλα τα στοιχεία.

• Αυτόματη δημοσιοποίηση της καταχώρησης στη σελίδα μας στο Facebook ( http://www.facebook.com/PetLocatorgr ) καθώς και Τweet στο λογαριασμό μας στο Twitter (http://twitter.com/PetLocatorgr ). Επίσης, ύστερα από την υποβολή της καταχώρησης δίνεται η δυνατότητα να κάνετε Like.

• Καταχώρηση εύρεσης κατοικίδιου υποβάλλοντας τα χαρακτηριστικά του,τη φωτογραφία του και την τοποθεσία όπου βρέθηκε. Αυτόματα θα ειδοποιηθούν όλοι όσοι έχουν κάνει αναγγελία απώλειας καθώς και οι εθελοντές κοντά στη περιοχή.

• Καταχώρηση κατοικίδιου για μελλοντική χρήση, κάθε κατοικίδιο θα έχει μοναδικό κωδικό αριθμό και QR Code καθώς και τον αριθμό του Chip του. Στη συνέχεια μπορείτε να τυπώσετε όλα αυτά τα στοιχεία στη ταυτότητα του κατοικίδιου, αυξάνοντας δραματικά τις πιθανότητες εύρεσης του.

• Μπορείτε να καταχωρήσετε μια καταγγελία στη περίπτωση που αντιληφθείτε μια κακοποίηση ζώου, εμείς θα αναλάβουμε την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων για τα περιστατικά κακοποίησης.

• Δυνατότητα καταχώρησης του καταφυγίου/συλλόγου και κτηνιατρείου (στη περίπτωση που δεν υπάρχει ήδη στο χάρτη) ώστε να ενημερώνονται αυτόματα για τις απώλειες των κατοικίδιων στη περιοχή τους έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα άμεσης εκτύπωσης της αφίσας. Υπάρχουν ήδη 75 καταχωρήσεις, εάν εντοπίσετε κάποιο λάθος ή εάν θέλετε να προσθέσετε το email σας, επικοινωνήστε μαζί μας.

• Δυνατότητα άμεσης εγγραφής – σύνδεσης μέσω του λογαριασμού σας στο Facebook, Twitter, Google, Windows Live, Yahoo, Instagram και Foursquare. Σε περίπτωση που θέλετε να εγγραφείτε ως εθελοντής, ακολουθήστε τον σύνδεσμο:www.petlocator.gr/εθελοντης.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολλές φορές ο σκύλος μας πονάει αλλά δεν είναι σε θέση να μας το πει. Δυστυχώς δεν μιλούν την...

Τα Yorkshire Terrier (αλλιώς και Yorkie) κατατάσσονται στις μικρές φυλές σκύλων. Η φυλή...

Στο ερώτημα εάν θα πρέπει να στειρώσεις τον σκύλο σου ίσως να πάρεις τόσες θετικές όσες και...

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Χωρίς αμφιβολία τα ποντίκια δεν αρέσουν στους περισσότερους ανθρώπους. Θεωρούνται βρώμικα ζώα και όχι άδικα μιας και μεταφέρουν πολλές αρρώστιες. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλα τα ποντίκια...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Τα σκυλιά έχουν τέσσερα δάχτυλα (toes) σε κάθε πόδι. Από ότι φαίνεται οι φυλές δεν διαφοροποιούνται μόνο στο σωματότυπο, το χρώμα, τρίχωμα κ.α. Η Νορβηγική φυλή σκύλων Norwegian Lundehund έχει 6...

PET MARKET

Ο σκύλος μας ζεσταίνεται όπως κι εμείς. Όταν είμαστε μαζί του στο σπίτι μπορεί να μοιράζεται την δροσιά του air cοntition αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Το ειδικό στρώμα Pet Cool Mat είναι μία...