Ακτιβιστές και φιλοζωικές οργανώσεις από την Κίνα και ολόκληρο τον πλανήτη δίνουν μάχη για να ματαιωθεί το Yulin Dog Meat Festival όπου και φέτος (21/06) αναμένεται πως θα θανατωθούν πάνω από 10.000 σκύλοι.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην επαρχία Yulin της Κίνας και οι κάτοικοι πίνουν σούπα από κρέας σκύλου σε συνδυασμό με δυνατό αλκοόλ. Η πλειοψηφία των σκύλων που θανατώνονται είναι αδέσποτοι, ενώ πολύ μικρό ποσοστό προέρχεται από φάρμες εκτροφής.

Οι ακτιβιστές προσπαθούν να μαζέψουν μεγάλο χρηματικό ποσό ώστε να σώσουν όσα περισσότερα σκυλιά μπορούν και να χρηματοδοτήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό αυτών που παράνομα αιχμαλωτίζουν και θανατώνουν τους σκύλους.

Οι ντόπιοι αντιδρούν λέγοντας πως η κατανάλωση κρέατος σκύλου είναι στην παράδοση τους εδώ και χιλιάδες χρόνια όπως σε άλλες χώρες η κατανάλωση χοιρινού ή μοσχαρίσιου κρέατος. Η κυβέρνηση αδυνατεί να πάρει θέση μιας και δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία που να το απαγορεύει.

Πολλοί δημοφιλής Κινέζοι καλλιτέχνες βοηθούν στην καμπάνια για την ματαίωση του φεστιβάλ όπως οι Yang Mi και Chen Kuna.

Διαβάστε επίσης τα άρθρα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η φυσιολογική ποσότητα νερού που καταναλώνει ένας σκύλος ημερησίως κυμαίνεται στα 40-60 ml/ κιλό...

O μη κερδοσκοπικός οργανισμός  PET PARTNERS OF HELLAS (πρώην Athens Therapy Dogs), δημιουργήθηκε...

Συμπαθώ πολύ τον Harry Potter και θα ήθελα πολύ να έχω τις μαγικές δυνάμεις του... δυστυχώς δεν...

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Χωρίς αμφιβολία τα ποντίκια δεν αρέσουν στους περισσότερους ανθρώπους. Θεωρούνται βρώμικα ζώα και όχι άδικα μιας και μεταφέρουν πολλές αρρώστιες. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλα τα ποντίκια...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Ο άνθρωπος υπεύθυνος για την ύπαρξη των Jack Russell ήταν ο αιδεσιμότατος Reverend John Russell, ο οποίος άρχισε την δημιουργία της φυλής το 1819. Τα χρησιμοποιούσαν για το κυνήγι της αλεπούς γιατί...

PET MARKET

Τo PETVITAL ® DARM-GEL ρυθμίζει και σταθεροποιεί την εντερική χλωρίδα με βιολογικό τρόπο. Το Enterococcusfaecium είναι ένα ωφέλιμο βακτήριο που παράγει το γαλακτικό οξύ.