Pin It

To «Discover Dogs 2017» είναι η φετινή μεγάλη γιορτή για τους σκύλους και τους κηδεμόνες τους! Μπορείτε ελεύθερα να επισκεφτείτε το φεστιβάλ παρέα με τον σκύλο σας. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. 

Προτεραιότητα του «Discover Dogs 2017» αποτελεί η ενημέρωση και η ασφάλεια των επισκεπτών αλλά σαφέστατα και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας για τους συμμετέχοντες αλλά και για όλους τους σκύλους. Το γεγονός ότι θα υπάρχει μεγάλος αριθμός επισκεπτών και κυρίως αρκετά παιδιά, μιας που θα υπάρχει πληθώρα δράσεων και για αυτά, αλλά και σκύλοι σε διαφορετικές ηλικίες, με διαφορετικές ανάγκες και διαφορετική συμπεριφορά και κοινωνικοποίηση, μπορεί να προκαλέσει στρες στον σκύλο σας και να τον κουράσει. Αν είστε σίγουρος-η ότι ο σκύλος σας είναι κατάλληλα κοινωνικοποιημένος, ότι δεν είναι σε οίστρο και ότι η επίσκεψη θα είναι ευχάριστη γι’ αυτόν, τότε και μόνον τότε, συμπληρώστε τη φόρμα επίσκεψης με τον σκύλο μου.

Παρακαλούμε πολύ μην ξεχάσετε ότι:

  • Ο σκύλος σας θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος από 4 μηνών (16 εβδομάδων).
  • Ο σκύλος σας θα πρέπει να έχει προεγγραφεί ή να εγγραφεί κατά την είσοδο.

Επίσης, θα πρέπει να έχετε οπωσδήποτε μαζί σας, βάσει του άρθρου 7 του Ν. 4039/2012 όπως ισχύει:

Ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας, ή διαβατήριο στο οποίο πρέπει να φαίνεται τόσο ο φετινός αντιλυσσικός εμβολιασμός (να είναι ενεργός), όσο και ο σκύλος να φορά σε εμφανές σημείο την κονκάρδα του αντιλυσσικού εμβολιασμού του. Επίσης θα πρέπει να φαίνεται στο βιβλιάριό του, υπογεγραμμένο από τον κτηνίατρο του και η ημερομηνία της τελευταίας αποπαρασίτωσης.

Να έχει microchip και να έχει καταγραφεί στη βάση δεδομένων του ΥΠΑΑΤ. Απαραίτητα να φέρετε μαζί σας και το πιστοποιητικό ηλεκτρονικής του ταυτοποίησης(*).
(Το πιστοποιητικό ηλεκτρονικής ταυτοποίησης αποδεικνύει ότι ο σκύλος που με συνοδεύει, βρίσκεται υπό την κηδεμονία μου. Πού θα το βρω; Θα το ζητήσω από τον κτηνίατρο μου).

Κατά την επίσκεψή σας στο φεστιβάλ είναι σημαντικό να τηρείτε όλους τους κανόνες ασφαλείας της διοργάνωσης και κυρίως:

  • ο σκύλος σας να κυκλοφορεί πάντα με λουρί και πάντα κοντά σας
  • Το λουρί-οδηγός πρέπει να είναι σταθερό, μήκους το πολύ 1 μέτρο, όχι αυξομειούμενο.
  • να διατηρείτε το χώρο καθαρό, μαζεύοντας τις ακαθαρσίες του
  • Η είσοδος των επισκεπτών που θα συνοδεύονται από τον σκύλο τους θα γίνεται από ξεχωριστή είσοδο (ενημερωτικός προθάλαμος – επίπεδο C), στην οποία θα πραγματοποιείται ο κτηνιατρικός έλεγχος αλλά και ο έλεγχος συμπεριφοράς τα οποία και έχει αναλάβει η Ακαδημία Επαγγελμάτων Ζώων Συντροφιάς Pets Pro Academy. Σκύλοι που κρίνονται αντικοινωνικοί, φοβικοί ή παρουσιάζουν συμπτώματα άγχους και επιθετικότητας θα πρέπει να αποχωρούν ή να παραμένουν στον ειδικό χώρο του Dog Sitting.
  • Αν θέλετε να μας επισκεφτείτε με περισσότερους από έναν σκύλους, θα πρέπει να κάνετε ξεχωριστά εγγραφή για κάθε έναν.

{cbrelatedarticle count="5" /}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ειρηνοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή αίτηση για χορήγηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον ιδιοκτητών...

Είναι μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις σας. Μπορώ να δίνω ανθρώπινα φάρμακα στον σκύλο μου; Η...

Γνωρίζουμε σκύλους που έφαγαν σταφύλια και σταφίδες και δεν παρουσίασαν κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν...

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Tο τσακάλι θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα παρεξηγημένο ζώο. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως «καθαριστής» της υπαίθρου, καθώς ως παμφάγο κυνηγάει τα τρωκτικά ενώ ταυτόχρονα «χτενίζει» τις...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Τα σκυλιά έχουν τέσσερα δάχτυλα (toes) σε κάθε πόδι. Από ότι φαίνεται οι φυλές δεν διαφοροποιούνται μόνο στο σωματότυπο, το χρώμα, τρίχωμα κ.α. Η Νορβηγική φυλή σκύλων Norwegian Lundehund έχει 6...

PET MARKET

Ο σκύλος μας ζεσταίνεται όπως κι εμείς. Όταν είμαστε μαζί του στο σπίτι μπορεί να μοιράζεται την δροσιά του air cοntition αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Το ειδικό στρώμα Pet Cool Mat είναι μία...