Pin It

Και αν πραγματικά δεν ξέρεις ποιος είσαι και που πας... τότε απόκτησε ένα σκυλάκι και δες/βρες/ανακάλυψε το χαρακτήρα σου! Είναι αλήθεια πως τα σκυλιά παίρνουν το χαρακτήρα ακόμα και την φυσιογνωμία του "αφεντικού" τους!!! Αν και αυτός  ο χαρακτηρισμός  που προσδίδουν... όπως ιδιοκτήτης, αφεντικό... και άλλα τέτοια για να περιγράψουν τη σχέση μας διόλου δεν ταιριάζουν στον πιο πιστό σύντροφο του ανθρώπου, το Σκύλο! Που έχει θέση μέλους στην οικογένεια πια!

Σε ρόλο πρωταγωνιστή στη ζωή του ανθρώπου... Από τον Όμηρο και τον Άργο του Οδυσσέα...  στα σκυλιά του τρομοκρατημένου... κακοποιημένου από τον πατριό του Ιβάν στη Μόσχα του 1996 έως τα αδέσποτα φύλακες τις πλατείας μας... τα σκυλιά... προστατεύουν, αγκαλιάζουν, συντροφεύουν, αγαπούν για πάντα... συγχωρούν... και κλέβουν την παράσταση!

Ενεργειακά ο σκύλος συμβολίζει τη Γη... το Γήινο... είναι αυτός που έλκεται από την καθαρή δίχως μπλοκαρίσματα ενέργεια και πάει προς αυτή... για παράδειγμα μέσα στο σπίτι μας θα βρει το πιο καθαρό ενεργειακά σημείο και θα καθίσει σε αυτό αφού κάνει κύκλους σπείρας για να βεβαιωθεί ότι όλα είναι εντάξει πριν ξαπλώσει, με αυτό τον τρόπο προστατεύεται από φίδια και σκορπιούς, ακόμα κι αν δεν έχει ζήσει ποτέ στην φύση... είναι μια γονιδιακή πλέον καταγραφή!

Η αντίληψη τους φτάνει στις πιο εξελιγμένες περιπτώσεις έως αυτή ενός 5χρονου παιδιού το ένστικτό του όμως παραμένει αλάνθαστο! Είναι αρωγοί ενέργειας, φωτός και πάνω από όλα αγάπης! Πολλές φορές νιώθοντας κάτι να εμποδίζει το σθένος μας την δυναμική μας, θυσιάζεται απορροφώντας την ασθένεια από μας πολύ πριν φτάσουμε να την σωματοποιήσουμε! Είναι πολλές οι ιστορίες ανθρώπων που ο πιστός τους σκύλος διαισθάνθηκε την αρρώστια ή την μπλοκαρισμένη ενέργεια γύρω τους και την απορρόφησε πριν αυτή εκδηλωθεί ή με όποιο τρόπο εκφραστεί!

Και από έρευνες που έχουν γίνει έχει αποδειχτεί πως η τρυφερότητα, η συντροφικότητα, η ζεστασιά που μας χαρίζει η επαφή μας με το σκύλο λειτουργεί θεραπευτικά ιδίως στις καρδιακές παθήσεις και στις περιόδους μελαγχολίας! Η σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης, η απελευθερωτική αυτή μορφή αγάπης δίχως ίχνος κριτικής έχει τόσα πολλά να μας διδάξει! Απλά ας παρατηρήσουμε για λίγου αυτούς τους μικρούς τετράποδους φίλους που μόνο η λαλιά τους λείπει!

Ο σκύλος έχει επίθετα πολλά... φύλακας, προστάτης, οδηγός, παιδαγωγός, διασώστης, θεραπευτής... φίλος, σύντροφος, αγαπησιάρης, πιστός... αλλά και αδέσποτος, κόπρος, αλήτης/αλανιάρης, φωνακλάς

Επίσης φράσεις όπως...

Σκυλίσια ζωή
Δουλεύει σαν σκύλος
Σκύλα μάνα
Σκυλάδικο
Σαν το σκύλο με τη γάτα
Σκύλιασε από το κακό του
Μαύρο σκυλί
Είναι σκύλα
Τρώει σαν το σκύλο
Σκυλοπαρέα
Σκυλομούρης
Να κλαις στην πόρτα μου σαν σκύλος
Σκυλοκατάσταση
Σκυλόψαρο
Σκυλούπας
Σκύλα και η Χάρυβδη
.... αντικατοπτρίζουν όντως μερικά από τα χαρίσματα τους!

Όπως και να έχει... μας θυμίζουν πόσο ωραία είναι να ξαναγινόμαστε παιδιά... σκανδαλιάρικα και αθώα!

Μπορείς και εσύ να αποκτήσεις ένα σκυλούπακα... το μόνο που θέλει είναι αγάπη και φροντίδα... μπορεί η ευθύνη και η δέσμευση να είναι μεγάλη... αλλά η χαρά που θα σου δώσει είναι στα αλήθεια ανεκτίμητη!

Της Λιάνα Ραφαήλ Καραγιαννίδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η βόλτα με τον σκύλο στην βροχή είναι μία ξεχωριστή εμπειρία. Έτσι κι αλλιώς ο σκύλος πρέπει να...

Νεοφοβικός είναι ένας σκύλος ο οποίος "φοβάται νέα πράγματα". Δεν είναι κάτι σπάνιο. Αντίθετα...

Για τους περισσότερους από εμάς, οι ανάγκες της εποχής δεν έχουν αφήσει πολύ χρόνο για μία χαλαρή...

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Tο τσακάλι θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα παρεξηγημένο ζώο. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως «καθαριστής» της υπαίθρου, καθώς ως παμφάγο κυνηγάει τα τρωκτικά ενώ ταυτόχρονα «χτενίζει» τις...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Τα Yorkshire Terrier (αλλιώς και Yorkie) κατατάσσονται στις μικρές φυλές σκύλων. Η φυλή αναπτύχθηκε στο Yorkshire της Αγγλίας τα μέσα του 19ου αιώνα. Εκείνη την εποχή η δουλειά τους ήταν να κυνηγούν...

PET MARKET

Ο σκύλος μας ζεσταίνεται όπως κι εμείς. Όταν είμαστε μαζί του στο σπίτι μπορεί να μοιράζεται την δροσιά του air cοntition αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Το ειδικό στρώμα Pet Cool Mat είναι μία...