Το πολυαναμενόμενο βιβλίο της Κατερίνας Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικού, Εκπαιδεύτριας Σκύλων και Δημιουργού της ομάδας Ζω.Ε.Σ., κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγες μέρες από τις εκδόσεις Welldone. Έχοντας την καλλιτεχνική του επιμέλεια αναλάβει η εξαιρετική και πολυτάλαντη εικονογράφος Λιάνα Δενεζάκη και την επιμέλεια κειμένου η πολυβραβευμένη Αργυρώ Πιπίνη, «Το Δώρο», την προσωπογραφία της Διώνης η μοναδική ζωγράφος Ματίνα Λαμπροπούλου, η πρώτη αυτοβιογραφία σκύλου στην Ελλάδα με τη δύναμη του μαγικού ρεαλισμού είναι γεγονός!

Η Διώνη, ο σκύλος που χάρη στη διάσωσή του ιδρύθηκαν το 2015 οι Ζω.Ε.Σ., μετά από έναν τεράστιο αγώνα να σταθεί και πάλι στα πόδια του, και αφού συνάντησε μέχρι σήμερα 50.000 μαθητές στην Ελλάδα, αφού το 2011 κυριολεκτικά σφάχτηκε, πυροβολήθηκε και πετάχτηκε σαν σκουπίδι να πεθάνει αβοήθητη, επέστρεψε και θέλησε να μοιραστεί με τη βοήθεια της Κατερίνας την ιστορία του. Μια ιστορία που μοιάζει με όλες εκείνες που καθημερινά μαθαίνουμε για τα πλάσματα αυτά, μα μια ιστορία η οποία ήρθε να μας διδάξει να μην σταματάμε ποτέ να ελπίζουμε για έναν καλύτερο και ανθρωπινότερο κόσμο δικαιοσύνης και ισότητας για όλους. Μια ιστορία που περικλείει μέσα της όλες τις αδέσποτες κραυγές που δε μας αφήνουν όσους πονάμε τα πλάσματα αυτά συχνά τις νύχτες να κοιμηθούμε.

Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όλους τους μικρούς αδέσποτους αγγέλους που χάνουν τη μάχη καθημερινά, αλλά και σε όλους τους μεγάλους ήρωες που στέκονται δίπλα τους διασφαλίζοντάς τους το δικαίωμα στη ζωή και στην ευζωία.

Ένα βιβλίο απόλυτα ειλικρινούς μαρτυρίας, για όσα αυτές οι δύο ψυχές, η Διώνη και η Κατερίνα φοβήθηκαν, πολέμησαν και κατέκτησαν.
Ένα βιβλίο μάθημα ζωής για να πιστέψουμε όλοι μας  πως μπορούμε όλα να τα καταφέρουμε, αρκεί να το θελήσουμε πραγματικά.

Ένα βιβλίο σύμβολο της μάχης του Καλού με το Κακό. Της Παιδείας με την Αμορφωσιά της ψυχής. Της Δύναμης να συνεχίζεις ότι κι αν γίνει, όσα κι αν είναι τα εμπόδια για να φτιάχνεις Παραδείσους.

Ένα βιβλίο για τη Διώνη που είναι αυτή, είμαι εγώ, είσαι εσύ, αν το θες. Το "κόντρα"! Να χτιστεί η σκάλα προς τον Ουρανό.
Ένα βιβλίο για τη Διώνη που δεν είναι πλέον μόνο ένας σκύλος. Είναι πια η φωνή όλων των σκύλων, όλων των ζώων που βίωσαν την κακοποίηση στα χέρια ακατάλληλων ανθρώπων.

Ένα βιβλίο για τη ζωοφιλία στην Ελλάδα που βρίσκεται ακόμη στο "Δάσος των σκιών ". Για τη Διώνη, το σύμβολο της απελευθέρωσης των " μαγεμένων " ζώων που από τις Σκιές της εγκατάλειψης οδηγούνται στα χέρια μιας καλής νεράιδας για να πάρουν πίσω τη ζωή που τους αξίζει.

Ένα βιβλίο για την ανάκτηση της χαμένης εμπιστοσύνης, της θέλησης για ζωή, της χαράς του να προσφέρεις χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα.

Ένα βιβλίο για τα εκατομμύρια ζώα του πλανήτη που έχουν βασανιστεί και βασανίζονται από τον άνθρωπο. Μια ιστορία που έρχεται να θυμίσει την ουτοπική αντίληψη του σύγχρονου ανθρώπου, πως είναι ο κυρίαρχος του πλανήτη, κλείνοντας τα μάτια στο γεγονός πως η αντίληψη αυτή είναι η καταστροφή του.

Ένα βιβλίο φωνή όλων αυτών των ανθρώπων που με προσωπικό κόστος προσπαθούν να δείξουν σε όλους μας πως ο άνθρωπος δεν είναι αυτό που κατάντησε, αλλά κάτι πολύ καλύτερο.

Ένα βιβλίο που σε οδηγεί να ακούσεις τον άλλον, να τον αφουγκραστείς και να προσπαθήσεις να κατανοήσεις τον τρόπο που επικοινωνεί, ώστε να ξεκλειδώσεις τον πραγματικό του εαυτό και μαζί να μπορέσετε να προχωρήσετε.

Ένα βιβλίο που μιλά για τις σχέσεις. Σχέσεις που δεν βασίζονται στα λόγια αλλά στα συναισθήματα. Σχέσεις που δεν βασίζονται σε μία καθημερινή επικοινωνία αλλά στην ανακάλυψη ενός καινούριου και μοναδικού τρόπου γνωριμίας και άδολης αγάπης.

Ένα βιβλίο προτροπή στους ανθρώπους να εκτιμήσουν και να σεβαστούν τα ζώα σαν ξεχωριστές προσωπικότητες και όχι σαν κτήματά τους.
Ένα βιβλίο κρυφή επιθυμία του καθενός μας να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, μαχητές της ζωής ό,τι και αν προκύψει.
Ένα βιβλίο για κάθε αδέσποτο σκύλο που πλέον έχει φωνή και δεν φοβάται να μιλήσει για όσα βιώνει.

Ένα βιβλίο για τα ζώα που διδάσκουν, για ένα βασίλειο που γκρεμίζεται, για έναν σκύλο που ήρθε να μοιράσει αγάπη και να εκπληρώσει μια αρχαία προφητεία, για μια νέα εποχή που μόλις τώρα ξεκινά. Ένα βιβλίο που σε ταξιδεύει στο Μεσαίωνα, σε παλάτια, σε δάση όπου χορεύεις παρέα με όλα τα ζώα, σε πόλεις που μόνο στα όνειρά σου έχεις δει.

Ένα βιβλίο ενσυναίσθησης. Μια μαγική αλλά αληθινή ιστορία για τη δύναμη της αγάπης, της θέλησης και της καλοσύνης.

Με ένα κείμενο «γροθιά στο στομάχι» που χρειάζεται να κλείσεις τα μάτια, να πάρεις μια βαθιά ανάσα, να γίνεις σκύλος και να ταξιδέψεις μαζί του βλέποντας μέσα από τα μάτια του και νιώθοντας όπως εκείνος! Και μετά, όταν επιστρέψεις από αυτό το ταξίδι, να γίνεις καλύτερος άνθρωπος!

Ποια είναι η Διώνη τελικά; Από πού ήρθε, πού πάει και πού θέλει να μας πάει; Πώς είναι να αναγεννιέσαι από τις στάχτες σου και να παίρνεις τη ζωή στα χέρια σου, αφήνοντάς την στα χέρια μιας νεράιδας; Πώς είναι να δρας με την καρδιά;

Ένα βιβλίο που θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα μέχρι σήμερα αναπάντητα ερωτήματα και θα μας κινητοποιήσει προς έναν κοινό αγώνα όπου τα φιλοζωικά μίση και πάθη θα κάνουν στην άκρη για να θριαμβεύσει η αληθινή και άδολη αγάπη.

Όταν υπάρχει κάτι τόσο δυνατό να μας ενώνει δεν υπάρχει τίποτα μα τίποτα να μας χωρίζει! Και αυτό είναι ο αγώνας για τα δικαιώματα αυτών των τόσο βασανισμένων ψυχών. Να γίνουμε η φωνή τους! Αυτό θέλει και η Διώνη!


Το βιβλίο «Το Δώρο» μπορείτε να το αποκτήσετε με ηλεκτρονική παραγγελία από τα site www.welldone.com.gr & www.zwes.gr, από τα βιβλιοπωλεία Ιανός στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Για τον μήνα Δεκέμβριο στο φιλοζωικό μπαζάρ του φιλοζωικού σωματείου Νίκαιας- Κερατσινίου στην αίθουσα Μάνος Λοίζος στις 1-2-3 Δεκεμβρίου και στο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του Politeia Tennis Club στην Πολιτεία στις 2-3 Δεκεμβρίου.

Επίσης στις 9 Δεκεμβρίου στο φιλανθρωπικό μπαζάρ των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη. Ενώ μέρος των εσόδων του βιβλίου θα διατίθεται στην φροντίδα αδέσποτων ζώων.

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στην Αθήνα στις 9 Δεκεμβρίου στο Μονκ(Καρόρη 4) στο Μοναστηράκι στις 6μμ ενώ αναμένεται η ημερομηνία για την παρουσίασή του στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αγριόσκυλος των υψιπέδων της Νέας Γουϊνέας (Νew Guinea Highland Wild Dog) αποτελεί για τους...

Με περισσότερα από 300 χρόνια ιστορίας, οι σκύλοι έρευνας αγνοουμένων (αγνοουμένων, εγκλωβισμένων...

Αρχές φθινοπώρου και είναι η εποχή που οι μικροί μας φίλοι θα πρέπει να κάνουν την επίσκεψή τους...

Newsletter!
Διαβάστε πρώτοι τα άρθρα μας

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Χωρίς αμφιβολία τα ποντίκια δεν αρέσουν στους περισσότερους ανθρώπους. Θεωρούνται βρώμικα ζώα και όχι άδικα μιας και μεταφέρουν πολλές αρρώστιες. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλα τα ποντίκια...

ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Η φυλή είναι σχετικά πρόσφατη και χρονολογείται από το 1899. Ο αρχικός λόγος εκτροφής τους ήταν το μάζεμα των κοπαδιών και η φύλαξη τους από θηρευτές. Εάν και εμφανισιακά έχει πολλά κοινά με τον...

PET MARKET

Ο σκύλος μας ζεσταίνεται όπως κι εμείς. Όταν είμαστε μαζί του στο σπίτι μπορεί να μοιράζεται την δροσιά του air cοntition αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Το ειδικό στρώμα Pet Cool Mat είναι μία...